Army of Two

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Army of Two
UtviklerEA Montreal
UtgiverElectronic Arts
KomponistTrevor Morris
SpillmotorUnreal Engine 3
PlattformXbox 360
PlayStation 3
Utgivelse6. mars 2008
SjangerTredjepersonsskytespill
ModusEnspiller, samarbeid
AldersgrensePEGI 18
Nettstedwww.armyoftwo.com
Del av serien Army of Two
Army of Two: The 40th Day

Army of Two er et tredjepersonsskytespill, som er utviklet av Electronic Arts, og er gitt ut for Xbox 360 og Playstation 3 4. mars 2008.[1] Spillets plott er en handler om to militære som slåss i krig, politiske oppgjør og en konspirasjon som truer hele verden. Historiens tidslinje er satt fra 1993 til 2009. Spillet er etterfulgt av Army of Two: The 40th Day.

11. august 2011 stengte ned EA serverne for spillets flerspiller-modus.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren kan oppgradere en rustning for å gjøre den bedre og sterkere. Man begynner med en liten rustning, oppgraderer til medium etter å ha gjennomført hele Afghanistan-oppdraget, og får en enda bedre rustning etter ett senere oppdrag. Man spiller en karakter kalt Elliot Salem tilhørende 75th Ranger Regiment. De må samarbeide med Phillip Clyde, en privat militær-entreprenør kalt Security and Strategy Corporation (SSC) som har til oppgave å gjennomføre et attentat mot en mektig krigsherre Abdullahi Mo'Alim.

I 2001 blir Salem sendt til Afghanistan for å drepe en annen terrorist ved navn Mohammed Al-Habiib, som sitter på et missil-anlegg. Senere blir Salem sendt videre til Irak. Målet deres her er å redde en tidligere bekjent, oberst Eisenhower, etter at hans amerikanske militærbase ble beleiret av terroristen Ali Youssef. Senere blir et hangarskip fra den amerikanske marine overtatt av terrorist-organisasjonen Abu Sayyaf.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Army of Two (Xbox 360)». IGN. Besøkt 5. juli 2016. 
  2. ^ «EA To Shut Down Old Games' Online Play». Besøkt 5. juli 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]