Anette Olzon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anette Olzon
Nightwish band.jpg
Anette Olzon på Norway Rock Festival 2009
FødtAnette Blyckert
21. juni 1971 (48 år)
Katrineholm[1]
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver
Nasjonalitet Sverige Svensk
Medlem av Alyson Avenue, Nightwish, The Dark Element
OpphavSverige
Musikalsk karriere
SjangerSymfonisk power metal
Melodisk rock
Heavy metal
Soul
Pop
InstrumentVokalist
Stemmetypemezzosopran
Aktive år1988
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Tidligere band
Alyson Avenue, Nightwish, Take Cover

Anette Olzon (født Anette Blyckert 21. juni 1971 i Katrineholm) er en svensk musiker. Olzon tok over for Tarja Turunen som vokalist i det finske symphonic metal-bandet Nightwish i 2007, da hun ble plukket ut blant 2000 søkere. Hennes identitet ble holdt hemmelig i flere måneder, som førte til en rekke spekulasjoner og teorier i hvem som var den nye vokalisten. Nightwish offentliggjorde at deres nye vokalist var Anette Olzon den 24. mai 2007. Hun sluttet i Nightwish 01. oktober 2012.

Anette Olzon vokste opp i en musikalsk familie og har sunget siden hun var liten. Sammen med morens band turnerte hun og spilte instrumentet obo, som moren tvang henne til å spille i 8 år. Noen ganger var hun også med å synge. Som 17-åring ble hun med i coverbandet Take Cover, og som 21-åring spilte hun hovedrollen i rockeopera-musikalen Gränsland i Helsingborg. Etter dette studerte hun ved Balettakademien i Göteborg.

Anette Olzon var tidligere fast medlem av Alyson Avenue, som ga ut debutalbumet Presence of Mind i 2000 og Omega i 2003. Olzon sang på begge albumene. Bandet splittet opp da Olzon ble med i Nightwish i 2007 og de resterende medlemmene ville fokusere på andre prosjekter.

I 2006 gjestet hun Michael Bormanns album Conspiracy.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]