Anette Olzon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Anette Olzon
Anette Blyckert
Nightwish band.jpg
Anette Olzon på Norway Rock Festival 2009
Født 21. juni 1971 (44 år)
Sverige Katrineholm, Sverige
Statsborger i Sverige Svensk
Sjanger Symfonisk power metal
Melodisk rock
Heavy metal
Soul
Pop
Instrument Vokalist
Tidligere band
Alyson Avenue, Nightwish, Take Cover


Anette Olzon (født Anette Blyckert 21. juni 1971 i Katrineholm) er en svensk musiker. Olzon tok over for Tarja Turunen som vokalist i det finske symphonic metal-bandet Nightwish i 2007, da hun ble plukket ut blant 2000 søkere. Hennes identitet ble holdt hemmelig i flere måneder, som førte til en rekke spekulasjoner og teorier i hvem som var den nye vokalisten. Nightwish offentliggjorde at deres nye vokalist var Anette Olzon den 24. mai 2007. Hun sluttet i Nightwish 01. oktober 2012.

Anette Olzon vokste opp i en musikalsk familie og har sunget siden hun var liten. Sammen med morens band turnerte hun og spilte instrumentet obo, som moren tvang henne til å spille i 8 år. Noen ganger var hun også med å synge. Som 17-åring ble hun med i coverbandet Take Cover, og som 21-åring spilte hun hovedrollen i rockeopera-musikalen Gränsland i Helsingborg. Etter dette studerte hun ved Balettakademien i Göteborg.

Anette Olzon var tidligere fast medlem av Alyson Avenue, som ga ut debutalbumet Presence of Mind i 2000 og Omega i 2003. Olzon sang på begge albumene. Bandet splittet opp da Olzon ble med i Nightwish i 2007 og de resterende medlemmene ville fokusere på andre prosjekter.

I 2006 gjestet hun Michael Bormanns album Conspiracy.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons Commons: Anette Olzon – bilder, video eller lyd