America's Army

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
America's Army
Utvikler United States Army
Utgiver United States Army
Distributør United States Army
Produsent United States Army
Serie America's Army
Spillmotor v1.0-2.3 (Unreal Engine 2.0)
v2.4- (Unreal Engine 2.5)
v3.0- (Unreal Engine 3.0)
Utgivelse PC: 4. juli 2002 (v1.0), 17. juni 2009 (v3.0) 29. august 2013 (Proving Grounds BETA).
Sjanger Førstepersons skytespill
Aldersgrense 18+
Format Digital distribusjon, STEAM.
Nettsted http://www.americasarmy.com/

America's Army er et videospill utviklet, publisert og vedlikeholdt av det amerikanske forsvaret for å bedre rekrutteringen av soldater til hæren, samt å fremme et positivt bilde av hæren. Spillet er et førstepersonsskytespill (FPS) med vekt på høy realisme i modellering av våpen og scenarier. Spillet er gratis tilgjengelig på internett, og fra hærens rekrutteringsoffiserer. Spillet har flere enn 10 millioner registrerte brukere, hvorav ca. halvparten har fullført "Basic Training" (en slags virtuell rekruttskole) for å kvalifisere seg til normal spilling på internett.

Flere forfattere[1][2] har påpekt at spillet må regnes som et propagandainstrument, gitt det amerikanske forsvarsdepartementets egen definisjon på propaganda:

“Propaganda: Any form of communication in support of national objectives designed to influence the opinions, emotions, attitudes, or behavior of any group in order to benefit the sponsor, either directly or indirectly.” (Department of Defense Dictionary of Military and Associated Terms: Propaganda)

Spillets første versjon (1.0), som fikk tittelen Recon, ble først utgitt den 4. juli 2002. Siden den gang har det blitt utgitt 26 versjoner, og den nyeste er America's Army 3.3 (Proving Grounds). Alle versjonene av spillet har blitt utviklet med spillmotoren Unreal Engine, og bruker (Punkbuster) til å prøve å stoppe juksing. Spillet er finansiert av USAs myndigheter, og distribueres gratis via digital nedlasting, nåværende gjennom STEAM.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]