Alice: Madness Returns

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alice: Madness Returns
UtviklerSpicy Horse
UtgiverElectronic Arts
DistributørSteam
Humble Store
Microsoft Store
PlayStation Store
DesignerAmerican McGee
SpillmotorUnreal Engine 3
PlattformXbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
Utgivelse14. juni 2011
SjangerPsykologisk skrekk, action-eventyrspill
ModusEnspiller
Aldersgrense17
Nettstedwww.ea.com/alice
Del av en serie

Alice: Madness Returns er et action-eventyr- og plattformspill som ble lansert 14. juni 2011,[1] og er en nyutgave av American McGee's Alice fra 2000. Spillet ble utgitt av Electronic Arts Det ble lansert på Playstation 3, Xbox 360 og Microsoft Windows.

I kamp får spilleren, Alice Liddell, et lite antall våpen som kan brukes på flere måter. Hennes primære våpen er en Vorpal Blade. Ved å samle på tenner som faller fra fiender, får spilleren mulighet til å oppgradere forskjellige elementer til kraftigere og mer effektive versjoner. Men ett par gjenstander kan aldri oppgraderes: En paraply kan fungere som et skjold for å reflektere de aller fleste innkommende prosjektiler; Samt en Clockwork Bomb som er en slags fjernstyrt vekkerklokke som kan gjøre minimalt med skade på fiender.

Handling[rediger | rediger kilde]

Dersom spillerens helse faller til null i løpet av spillingen, blir spilleren tvunget til å begynne igjen ved det siste kontrollpunktet. Det er også mulig å gjenopprette helse ved å gå til en spesiell type gigantiske lilla blomster. Å falle ned fra plattformer i bunnløse groper, eller oppi farlige væsker, skader ikke spilleren - men spilleren må begynne på nytt ved en nærliggende plattform. Spillet introduserer også «Hysteria» som kan brukes når Alice får veldig dårlig helse, men kan bare benyttes i en veldig begrenset periode.

Spilleren kan oppdage forskjellige hemmeligheter, i løpet av hele spillet, og kan redusere sin egen størrelse for å komme seg gjennom små rom eller nøkkelhull. Det avsløres også usynlige plattformer eller overflater, men disse plattformene forsvinner sakte og blir usynlige - noe som krever at spilleren husker plasseringen. Spillet finner sted i 1875, ett år etter at Alice blir løslatt fra mentalsykehus. Alice, nå 19 år gammel, bor på et barnehjem i viktoriansk London - under omsorg av Dr. Angus Bumby, en psykiater som bruker hypnose for å hjelpe folk med å glemme deres tidligere minner. Selv om hun mener at hun har det bra, lider Alice fremdeles av hallusinasjoner på grunn av hennes tidligere opplevelser fra Eventyrland.

Alice blir rammet av en ny hallusinasjon, og tror at hun befinner seg i Eventyrland igjen. Selv om området i utgangspunktet fremstår veldig idyllisk, blir det fredelige landet raskt ødelagt av en enhet kalt «Infernal Train» som forsøker å hindre Alice. Hun møter Cheshire Cat som bekrefter at det er en utenforstående styrke, ikke Alice, som forårsaker problemer. Katten oppfordrer henne til å oppsøke tidligere venner og fiender for å oppdage kilden til «infernal Train» men samtidig i den virkelige verden får Alice vite fra en advokat, Wilton J. Radcliffe, at hennes eldre søster, Elizabeth (med kallenavnet «Lizzie») var den første som døde i en tidligere brann som Alice følte seg ansvarlig for. Innenfor det ødelagte Eventyrlandet forsøker Alice å lære mer fra landets forskjellige borgere, inkludert en hertuginne, Mad Hatter, March Hare og Dormouse, Mock Turtle, Walrus and the Carpenter, Caterpillar, and the White King.

Alice blir til slutt fortalt at dronningen av Eventyrland fremdeles lever - til tross for hennes tidligere nederlag mot Alice. Ved dronningens slott oppdager Alice dronningens sanne form. Dronningen avslører at en ukjent enhet som kalles for Dollmaker har overtatt kommandoen over Infernal Train, og nå forsøker å ødelegge Wonderland. Når hun kommer seg tilbake til London, begynner Alice å huske tidligere minner fra en tidligere brann, og hun innser at Dr. Bumby også var der. Doktoren var ansvarlig for at søsteren og resten av familien til Alice døde i en brann. Alice kommer til den konklusjon at Dr. Bumby forsøker å ødelegge alle minner fra brannen fra hodet hennes. Rasende ønsker Alice å konfrontere både Dr. Bumby i den virkelige verden, og Dr. Bumbys motstykke i Wonderland - Doll Maker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kotaku - The Gamer's Guide». Kotaku (engelsk). Besøkt 28. august 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]