American McGee's Alice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

American McGee's Alice er et spill der du tar rollen som Alice i en forskrudd versjon av Alice i eventyrland. Den har mye til felles med Alice i eventyrland, blant annet personene og dyrene. Det som er ulikt i American McGee's versjon er at du starter annerledes, har våpen, skumlere tilværelser og har mye, mye mer blod. Du kan egentlig si at det er en mer realistisk og mørkere versjon av Alice i eventyrland.

American McGees Alice er et tredjepersons action-videospill med psykologiske horror-elementer utgitt for PC 6. oktober i 2000. Spillet, som er utviklet av Rogue Entertainment og utgitt av Electronic Arts, er en uautorisert oppfølger til Lewis Carrolls Alice romaner. Det ble laget av American McGee og har musikk komponert av Chris Vrenna.

Spillet er basert på id Tech 3-engine som først ble brukt i spillet Quake III Arena. En PlayStation 2 versjon var i utvikling, men den ble kansellert. En oppfølger, Alice: Madness Returns, ble utgitt den 14 juni 2011. Nedlastbare versjoner av spillet ble gjort tilgjengelig for PlayStation 3 og Xbox 360 for å falle sammen med oppfølgerens utgivelse som en gratis nedlasting med splitter nye kopier.

Flere år etter “Alice i Eventyrland” og “Through the Looking-Glass”, er spillet en eldre, mer kynisk og makaber versjon av Alice. Fra 22. juli 2010, har amerikansk McGees Alice solgt over 1,5 millioner eksemplarer.