Agent Cody Banks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Agent Cody Banks
orig. Agent Cody Banks
Generell informasjon
SjangerAction/komedie/eventyr/
Utgivelsesår2003
Prod.landUSA
Lengde102 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørHarald Zwart
ProdusentAndreas Klein
David Nicksay
Guy Oseary
Dylan Sellers
ManusforfatterAshley Miller
Zack Stentz
Scott Alexander
Larry Karaszewski
basert på en historie av Jeffrey Jurgensen
MusikkJohn Powell
SjeffotografDenis Crossan
Foran kamera
MedvirkendeFrankie Muniz
Hilary Duff
Angie Harmon
Arnold Vosloo
Ian McShane
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Agent Cody Banks er en amerikansk action-komedie fra 2003, regissert av Harald Zwart, med Frankie Muniz og Hilary Duff i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

High school-eleven Cody Banks (Frankie Muniz) er på utsiden en helt vanlig tenåringsgutt med helt vanlige problemer – ikke gode nok karakterer, ikke populær nok, strenge foreldre og irriterende lillebror. Men han har en ganske så uvanlig hemmelighet: han er en trent junior-CIA-agent, og nå er han klar for å ta oppdrag. Men oppdraget blir ikke helt som han håpet på: han skal komme tett på den vakre, jevnaldrende Natalie (Hilary Duff), for å komme nærmere å avsløre en konspirasjon som faren hennes muligens er en del av.

Så Cody gjør alt for å dekke til sin egentlige identitet: han begynner på Natalies privatskole, tar alle hennes fag, og har som mål å bli invitert til bursdagsselskapet hennes. Men, til hans overordnedes store fortvilelse: det er slett ikke så lett å oppnå det når man heter Cody Banks og er reddere for å prate til jenter enn å forhandle med terrorister...

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Cody Banks Frankie Muniz
Natalie Connors Hilary Duff
Ronica Miles Angie Harmon
CIA-direktør Keith David
Francois Molay Arnold Vosloo
Brinkman Ian McShane
Mrs. Banks Cynthia Stevenson
Mr. Banks Mark Roebuck
Alex Banks Connor Widdows
Earl Darrell Hammond
Dr. Connors Martin Donovan
Rosychuk Peter New

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Harald Zwart har alltid et element fra Norge med i filmene sine. Når Cody og Natalie sitter i kafeen, kan man se logoen til isprodusenten Diplom-Is i bakgrunnen. Zwart er også en stor fan av fotballklubben Fredrikstad, og vi kan se et skjerf som henger på døra på soverommet til Cody. Man kan også se en vimpel henge fra veggen på det samme soverommet med de samme fargene, rødt og hvitt.
  • Rollefiguren Natalie Connors er oppkalt etter produsent Dylan Sellers' datter, Natalie, som også var den som ønsket Hilary Duff i rollen. Den virkelige Natalie har for øvrig også en liten cameorolle i filmen.
  • Hilary Duff hørte først om filmen da Frankie Muniz hadde en gjesterolle i en episode i TV-serien hennes, Lizzie McGuire.
  • Filmen har mange referanser til James Bond-filmene. Blant annet sier Cody på et tidspunkt: "Banks. Cody Banks." Også scenen hvor Cody blir jaget ned en fjellside mens han står på snøbrett, er sterkt inspirert av Bond-verdenen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]