Advarsel mot den hellige hore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Advarsel mot den hellige hore
orig. Warnung für einer heiligen Nütte
Generell informasjon
Utgivelsesår1970
Prod.landVest-Tysklands flagg Vest-Tyskland
Lengde103 min.
SpråkTysk
Bak kamera
RegiRainer Werner Fassbinder
ProdusentRainer Werner Fassbinder
ManusforfatterRainer Werner Fassbinder
MusikkPeer Raben
SjeffotografMichael Ballhaus
Foran kamera
MedvirkendeSe egen liste
Eksterne lenker

Advarsel mot den hellige hore (orig. Warnung für einer heiligen Nütte) er en film av Rainer Werner Fassbinder fra 1970.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner med en enetale (levert av Werner Schroeter) om handlingen fra en Disney-historie, som handler om hunden Langbein. Han kler seg i sin tantes klær for å arbeide i en barnehage. Etter å ha blitt latterliggjort av alle barna, tar Langbein med seg en «stakkars foreldreløs jente» hjem til seg. Men denne «lille jenta» viser seg å egentlig være en dverg, kalt Wee Willy, som faktisk viser seg å være en gangster.

Wee Willy forsøker å narre Langbein til å ta vare på ham. Men den natten blir Langbeins hjem raidet av politiet, og Wee Willy blir arrestert. Dvergen avslører også den «stakkars foreldreløse jentas» virkelige identitet til Langbein. Når Willys egentlige identitet blir avslørt for ham, utbryter den forvirrede Langbein: «For et sjokk det må ha vært for den stakkars lille jenta, når hun oppdaget at hun er en kjeltring»

I begge disse tilfellene – å arbeide i en barnehage, og ta vare på Wee Willy – får Langbein problemer på grunn av de han forsøkte å ta vare på. Handlingen i filmen flytter deretter til et kyst-hotell i Spania hvor rollebesetningen i filmen «Patria O Muerte» venter på regissøren (spilt Lou Castel) og filmens viktigste skuespiller endelig skal ankomme.

Mens de venter på at produksjonen skal begynne, engasjerer rollebesetningen seg i forskjellige seksuelle intriger (både av samme kjønn, og med motsatt kjønn) baktalelse av hverandre, og utfordrende makt-dynamikk seg imellom. Regissøren ankommer deretter med helikopter. Men ytterligere konflikter blusser opp, i de allerede uenige interaksjonene, mellom alle skuespillerne. Resten av produksjonen skildrer kaoset til en film-produksjon utført med omskiftelser og motstridende dynamikk.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]