Addington (Croydon)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Addington
Addington
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Croydon
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Ytre London
Postkode: CRO

Addington er et område i Croydon i London. I praksis er stedet en landsby, som har beholdt mye av sitt historiske særpreg i stedet for å bli et typisk forstadsområde.

Navnet kommer antagelig fra det saksiske mannsnavnet Edda. I Domesday Book (1086) nevnes to herregårder, med Godric og Osward som eiere. Kirken St. Mary the Blessed Virgin er fra 1080, og var opprinnelig sognekirke for et større område som inkluderte Shirley. Skipet og vinduene er fra det 11. århundre, mens tårnet først fikk sin nåværende form i 1876. Krypten er stengt; blant gravene i den finner man en Lord Mayor of London, den lokale Leigh-slekten og fem erkebiskoper av Canterbury; seks av erkebiskopene hadde en residens like ved, Addington Palace. Det er et minnesmerke for dem på kirkegården.

Addington Palace dominerer landsbyen. Herregården til Leigh-slekten lå tidligere bak kirken. Pamela, grevinne Mountbatten er en etterkommer av denne slekten.

En lokal historie forteller at Henrik VIII beilet til Anne Boleyn på en kongelig jaktstue i nærheten. Jaktstuen skal ha tilhørt familien som eide Wickham Court. Denne historien er ikke sann, men fortelles ofte.

Et palladiansk gods ble reist i Addington rundt midten av det 18. århundre av Barlow Trecothick fra Boston. Etter å ha vendt tilbake fra Amerika ble han parlamentsmedlem og Lord Mayor of London. Etter hans død fortsatte nevøen James Ivers, senere Trecothick, arbeide. Hageanlegget ble anlagt av Capability Brown. Da Croydon Palace etter hvert kom i for dårlig stand kjøpte erkebispedømmet Canterbury det som en landlig residens for erkebiskopen. Den siste av dem som brukte det var Edward White Benson.