Herbie Flowers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Herbie Flowers
Født19. mai 1938[1]Rediger på Wikidata (85 år)
Isleworth i Middlesex
BeskjeftigelseMusiker, bassist Rediger på Wikidata
Utdannet vedTiffin School
NasjonalitetStorbritannia
Musikalsk karriere
SjangerRock, Pop
InstrumentBassgitar, kontrabass og tuba
Aktive år19691994
Tidligere band
Blue Mink, T. Rex og Sky

Brian Keith «Herbie» Flowers (født 19. mai 1938 i Isleworth i Hounslow i Middlesex) er en britisk studiomusiker som har spesialisert seg på bassgitar, kontrabass og tuba. Han ble kjent for alvor da han opptrådte med både David Bowie, Elton John og senere Lou Reed og T. Rex. I tillegg har Flowers opptrådt med kjente musikere som Tom Jones, Roy Harper, Paul McCartney og Frank Sinatra.

Biografi[rediger | rediger kilde]

I 1969 var Flowers med på å grunnlegge gruppa Blue Mink, og spilte på deres låt «Melting Pot», som til slutt endte på en tredjeplass på den britiske singlelisten UK Singles Chart. I 1972 ble Flowers bassarbeid kjennetegnet for åpningssekvensen på «Walk on the Wild Side» av Lou Reed og samtidig en viktig del av David Bowies album Space Oddity, Diamond Dogs og konsertalbumet David Live samt Harry Nilssons sang «Jump into the Fire».

Flowers spilte bass på konseptalbumet Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds, som handlet om Herbert George Wells' verk Klodenes kamp. Han ble siden medlem av både CCS og senere T. Rex med Marc Bolan fra august 1976 til Bolans død i september 1977.

Herbie Flowers er for øvrig også kjent for å ha komponert låta «Grandad» for Clive Dunn og som lå på topp hos de britiske hitlistene i 1971. Låta ble angivelig til etter at Clive Dunn og Flowers skal ha møttes på en fest og hvor Dunn skal ha utfordret han til å skrive en låt for ham. Ifølge Flowers på BBC Radio 2–programmet Jammin skal han ha skrevet sangen ved å bruke en enkel bok om komposisjon. Han skulle likevel ha hatt problemer med å begynne på sangen, men etter at han ringte til sin vokalistvenn Kenny Pickett (kjent fra The Creation) og fikk han til å komme, kom idéen om å bruke lyden av ringeklokken etter at Pickett ankom. Denne lyden ble siden en kjent del av sangen.

Videre i 1979 ble han medgrunnlegger av bandet Sky, som etterhvert fikk betydelig suksess i Storbritannia. I mellomtiden bidro han blant annet også med tuba på Camels progrock–album Nude. Siden Sky's oppløsning tidlig på 1990-tallet har Flowers brukt tiden sin på å spille jazz samt at han har arbeidet som lærer innen bassgitar og ledet flere undervisninger på skoler hvor han har hjulpet barn med generell musikkundervisning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 144954, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]