Robert Fripp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Robert Fripp
Robert Fripp
Robert Fripp
Født 16. mai 1946 (68 år)
England Dorset
Yrke musiker, låtskriver, plateprodusent
Sjanger Progressiv rock, jazz,
fusion, psykedelisk rock
Instrument gitar, keyboard
Aktive år 1968
Band
King Crimson

Robert Fripp (født 16. mai 1946 i Wimborne Minster i Dorset) er en engelsk gitarist, komponist og produsent mest kjent som gitarist i, og grunnleggeren av progressiv rock-bandet/prosjektet King Crimson. Han er også kjent for sitt samarbeid med blant andre Brian Eno og David Sylvian. Han har utviklet teknologien og spilleteknikken bak Frippertronics. Han er også venstrehendt, men spiller på vanlige høyrehendte gitarer.

Fripp er blant annet kjent sitt bidrag til David Bowies album "Heroes" fra 1977, og særlig hans bidrag på tittelsangen hvor han skapte en uvanlig, vedvarende lyd gjennom akustisk tilbakekobling og ved å variere dennes karakter gjennom å sitter ulike steder i studioet. Han var også med på Bowies album Scary Monsters (and Super Creeps) fra 1980.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Se også diskografi for King Crimson

  • 1968 The Cheerful Insanity of Giles, Giles and Fripp
  • 1973 No Pussyfooting (med Brian Eno)
  • 1975 Another Green World (med Brian Eno)
  • 1975 Evening Star (med Brian Eno)
  • 1979 Exposure
  • 1981 God Save the Queen/Under Heavy Manners
  • 1981 The League of Gentlemen (med the League of Gentlemen)
  • 1981 Let the Power Fall: An Album of Frippertronics
  • 1982 I Advance Masked (med Andy Summers)
  • 1984 Bewitched (med Andy Summers)
  • 1985 Network
  • 1985 God Save The King (med the League of Gentlemen)
  • 1986 The League of Crafty Guitarists Live!
  • 1986 The Lady or the Tiger (med Toyah Willcox)
  • 1990 Show of Hands (med The League of Crafty Guitarists)
  • 1991 Kneeling at the Shrine (med Sunday All Over The World)
  • 1993 The First Day (med David Sylvian)
  • 1993 Darshan (med David Sylvian)
  • 1994 The Bridge Between (med California Guitar Trio)
  • 1994 1999 Soundscapes: Live in Argentina
  • 1994 Damage: Live (med David Sylvian)
  • 1994 Redemption-Approaching Silence (med David Sylvian)
  • 1994 FFWD (med The Orb)
  • 1995 Intergalactic Boogie Express: Live in Europe...
  • 1995 A Blessing of Tears: 1995 Soundscapes, Vol. 2 (live)
  • 1995 Radiophonics: 1995 Soundscapes, Vol. 1 (live)
  • 1996 That Which Passes: 1995 Soundscapes, Vol. 3 (live)
  • 1996 Thrang Thrang Gozinbulx (med The League of Gentlemen)
  • 1997 November Suite: 1996 Soundscapes – Live at Green Park Station
  • 1997 Pie Jesu
  • 1998 The Gates of Paradise
  • 1998 Lightness: for the Marble Palace (med Brian Eno)
  • 1999 The Repercussions of Angelic Behavior (med Bill Rieflin og Trey Gunn)
  • 2000 A Temple in the Clouds (med Jeffrey Fayman)
  • 2004 The Equatorial Stars (med Brian Eno)
  • 2005 Love Cannot Bear, Soundscapes – Live In The USA
  • 2006 The Cotswold Gnomes (med Brian Eno)
  • 2007 At the End of Time (Churchscapes live i England og Estland)
  • 2007 Beyond Even (1992 – 2006) (med Brian Eno)
  • 2008 Thread (med Theo Travis)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.