Air China

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Airbus A340 fra Air China under takeoff fra lufthavnen i Beijing

Air China (forenklet kinesisk: 中国国际航空公司; pinyin: Zhōngguó Guójì Hángkōng Gōngsī,forkortet 国航) er Kinas andre største flyselskap, etter China Southern Airlines. Flyskapet er statseid og kommersielt, og det eneste flyselskapet som har landets flagg på samtlige fly. Air China ble etablert i 1988, som et av de seks selskaper som ble opprettet etter at CAAC ble oppløst som flyselskap.

Selskapet bruker Beijings internasjonale lufthavn som hovedknutepunkt. I 2006 fløy 33,97 millioner passasjerer med selskapet. Mens 2010 tallet var nærmest det dobbelte på over 60 millioner passasjerer.

Air China har ett stort rutenettverk fra hovedsakelig Beijing, men har også base i Shanghai og Chengdu til for eksempel Milano, Frankfurt og Sydney. Selskapet har også flyvninger til Stockholm og skal ifølge flere fra flymiljøet og internettforumer ha vært i kontakt med Oslo Lufthavn, Gardermoen om en mulig rute mellom atageligvis Oslo-Beijing.

Air China har en Codeshare avtale bla. med SAS.

Air China ble i desember 2007 medlem av flyselskap-sammenslutningen Star Alliance.


kinastubbDenne kinarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.