Zoë Kravitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Zoë Kravitz
Zoe Kravitz 2 by David Shankbone.jpg
Født1. desember 1988[1][2]Rediger på Wikidata (32 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Ektefelle Karl Glusman (2019–)Rediger på Wikidata
Far Lenny KravitzRediger på Wikidata
Mor Lisa BonetRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Skuespiller, modell, fjernsynsskuespiller, stemmeskuespiller, filmskuespiller, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser MIFF (2014)Rediger på Wikidata

Kravitz på filmpremieren til Divergent i California 18. mars 2014

Zoë Isabella Kravitz (født 1. desember 1988) er en amerikansk sanger og skuespiller. Hun har vært med i filmene The Brave One (2007) med Jodie Foster, Kjærlighet på menyen (2007) med Catherine Zeta-Jones og X-Men: First Class med James McAvoy og Michael Fassbender. Hun er datter av musikeren Lenny Kravitz og skuespilleren Lisa Bonet.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Kravitz ble født i Venice Beach, Los Angeles, California, som datter av Lenny Kravitz, en musiker, og Lisa Bonet, en skuespiller. Hennes farmor, skuespillerinnen Roxie Roker, var en Black Bahamas amerikansk og en fetter av Al Roker, og hennes morfar, Allen Bonet, er en afrikansk amerikaner. Kravitz farfar, Sy Kravitz, og bestemor, Arlene Litman, ble begge jødiske.

Kravitz gikk Miami Country Day School i Miami, Florida, og deretter Rudolf Steiner School i Manhattan, New York. Hun vidt på den prestisjetunge SUNY Kjøp Fungerende konservatoriet, inntil hennes filmkarriere viste seg å bli for hektisk.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Kravitz gjorde sin filmdebut i No Reservations i 2007, regissert av Scott Hicks, som vises ved siden av Catherine Zeta Jones og Aaron Eckhart. Hun har også jobbet med Jodie Foster og Terrance Howard det år i thrilleren filmen The Brave One, regissert av Neil Jordan. Kravitz avsluttet arbeidet på begge filmene i løpet av hennes siste år på high school. Hun opptrådte også i Cree Summer's musikkvideo Frelseren Selv.

Kravitz har også fått medieoppmerksomhet ved å vises i magasiner som fransk Jalouse, Venus Zine og Elle. På grunn av sin suksessrike karriere film hun er også kjent i europeiske land, inkludert Sverige og Finland.

Hun dukket opp i Jay-Z's video for singelen «I Know», og var også med sang i "We Are The Ones», Will. i. am. 's online video til støtte for USAs presidentkandidat Barack Obama. Kravitz co-stjerner i den uavhengige drama, The Greatest, co-produsert av Pierce Brosnan's irske Dreamtime prods. og Silverwood Films. De kastet av filmen inkluderer også Carey Mulligan, Michael Shannon, Aaron Johnson og Johnny Simmons. Filmen hadde premiere i 2009 Sundance Film Festival.

Kravitz fronter i Philadelphia bandet Heis Fight. Bandet spilte på hovedscenen i Philadelphia's røtter Picnic i juni 2009, sammen med The Roots, TV On The Radio, og The Black Keys. Kravitz ferdige filmen rope til Sky med Gabby Sidibe. Hun kom støpt i sitt slag av en morsom historie, en kommende-of-age film skrevet og regissert av Anna Boden med Ryan Fleck, tilpasset fra 2006 roman av Ned Vizzini. Kravitz er også ansiktet til Vera Wang's Princess duft, vises på nettsiden og i reklame for merket. Kravitz vises i Twelve (2010), regissert av Joel Schumacher. Adaptated fra kulten romanen med samme navn av Nick McDonell, forteller filmen historien om en gruppe velstående og uvøren tenåringer fra Upper East Side på Manhattan. Chace Crawford, Emma Roberts, Kiefer Sutherland, og 50 Cent også vises i filmen, som hadde premiere på 2010 Sundance Film Festival. Kravitz stjerner sammen med Ezra Miller, Jesse McCartney, Campbell Scott og Amy Sedaris i Beware av Gonzo, en teen komedie regissert av Bryan Goluboff.

I 2017 hadde hun også en av hovedrollene i miniserien Big Little Lies.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Kravitz hadde et forhold med skuespilleren Ben Foster i 2008. Hun dater nå skuespilleren Penn Badgley.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Year Film Role Notes
2007 Kjærlighet på menyen Charlotte Feature film debut
The Brave One Chloe
2008 Assassination of a High School President Valerie
Birds of America Gillian
2009 The Greatest Ashley
2010 Twelve Gabby
Beware the Gonzo Evie Wallace
It's Kind of a Funny Story Nia
2011 X-Men: First Class Angel Salvadore
Yelling to the Sky Sweetness O'Hara
Californication Pearl TV-serie - 8 episoder
2012 The Boy Who Smells Like Fish post-production
???? Mad Max: Fury Road announced
An Unfinished Country announced

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Munzinger-Archiv, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Zoe Kravitz, Munzinger IBA 00000031602
  2. ^ Internet Movie Database, besøksdato 11. januar 2016, IMDb-nummer nm2368789

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]