Zach Galifianakis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Zach Galifianakis
ZachGalifianakisMar07.jpg
Zach Galifianakis, 2007
FødtZacharius Knight Galifianakis
1. oktober 1969 (50 år)
Wilkesboro
Utdannet ved North Carolina State University
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA USA
Utmerkelser MTV Movie Awards
Aktive år1996–
Nettstedhttp://www.zachgalifianakis.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Zacharius Knight «Zach» Galifianakis (født 1. oktober 1969 i Wilkesboro i Nord-Carolina) er en amerikansk skuespiller og stand-up-komiker. Galifianakis er først og fremst kjent for å spille i komedier, og er hittil særlig kjent for sin rolle i The Hangover og oppfølgerne The Hangover Part II og The Hangover Part III.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Galifianakis startet karrieren relativt sent til skuespiller å være, og fikk sin første rolle som 27-åring i TV-serien Boston Common (1996). Han er kjent for å være komiker, men han fikk sin første større rolle i en dramaserie på TV, gjennom Tru Calling, hvor han var med i to sesonger frem til den ble kansellert.

Deretter hadde han en del gjesteroller i ulike situasjonskomedier, før han fikk en liten birolle i dramaet Into the Wild (2007). Han spilte så i What Happens in Vegas med Ashton Kutcher og Cameron Diaz i 2008. Karakteren hans drar også til Vegas i hans gjennombruddsfilm The Hangover, som kom året etter.

Han har senere spilt i filmer som G-Force (2009), Up in the Air (2009), Dinner for Schmucks (2010) og It's Kind of a Funny Story (2010). I 2011 gjentok han rollen som Alan i The Hangover Part II. Samme år var han også med i The Muppets og gav stemme til Puss in Boots.

I 2013 gjentok han igjen rollen som Alan i The Hangover Part III. I 2014 hadde han en stor rolle i Birdman.

Annet[rediger | rediger kilde]

Galifianakis er av gresk avstamming.

Han er nevø av den tidligere amerikanske kongressmannen Nick Galifianakis, som kjempet mot Jesse Helms om å bli senator i 1972.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Film[rediger | rediger kilde]

TV[rediger | rediger kilde]

Kortfilmer[rediger | rediger kilde]

  • You in Your Were (2014) som ???

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]