Hopp til innhold

Into the Wild (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Into the Wild
Generell informasjon
Utgivelsesår2007
Prod.landUSA
Lengde140 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiSean Penn
ProdusentSean Penn
Art Linson
ManusforfatterJon Krakauer (roman)
Sean Penn (manus)
MusikkMichael Brook
Kaki King
Eddie Vedder
SjeffotografEric Gautier
KlippJay Cassidy
Foran kamera
MedvirkendeEmile Hirsch
Marcia Gay Harden
William Hurt
Jena Malone
Catherine Keener
Vince Vaughn
Kristen Stewart
Annen informasjon
Budsjett$15 million
Prod.selskapParamount Vantage
Premiere21. september 2007 (USA)
7. mars 2008 (Norge)
Eksterne lenker

Into the Wild er en Oscar-nominert film fra 2007, basert på boken ved samme navn av Jon Krakauer som handler om Christopher McCandless' eventyrer. Den er regissert av Sean Penn, som også har skrevet manuset, og har Emile Hirsch, Vince Vaughn, Jena Malone, Marcia Gay Harden, William Hurt og Catherine Keener i hovedrollene. Eddie Vedder laget filmmussikken.

Filmen ble første gang vist under Filmfestivalen i Roma i 2007, og hadde premiere i Norge 7. mars 2008.

Filmen hopper frem og tilbake mellom den tiden McCandless tilbrakte i Alaskas villmark, og hans lange ferd som ledet opp til hans tid i Alaska. Handlingen blir her fortalt i en mer kronologisk rekkefølge.

I mai 1992 ankommer Christopher McCandless (Emile Hirsch) et avsidesliggende område litt nord for Denali nasjonalpark i Alaska. Han overnatter i en forlatt buss, som han kaller den magiske bussen (The Magic Bus). I begynnelsen setter McCandless pris på denne tiden, skjønnheten i naturen rundt seg, stillheten og muligheten til å leve av det jorden har å by på. Han jakter på elg og rådyr med rifle, leser bøker, og skriver en dagbok.

To år tidligere, i mai 1990, blir McCandless uteksaminert med gode karakterer fra Emory University i Atlanta, Georgia. Kort tid senere avviser McCandless sitt konvensjonelle liv ved å ødelegge alle sine kredittkort og identifikasjonspapirer. Han donerer nesten alle sparepengene sine på 24 000 dollar til den veldedige organisasjonen Oxfam før han reiser sin vei i den godt brukte bilen sin. Han forteller imidlertid ikke sine foreldre Walt (William Hurt) og Billie McCandless (Marcia Gay Harden) eller sin søster Carine (Jena Malone) hvor han reiser, og han nekter å holde kontakt med dem etter å ha reist sin vei. Dette gjør at familien hans blir stadig mer engstelige, og til slutt desperate etter å finne ut hva som har skjedd med ham.

Ved Lake Mead i Arizona overnatter McCandless i bilen sin i ett område som blir oversvømt av vann. Dette fører til at han forlater bilen sin, og han begynne å haike. Han ødelegger det lille som er igjen av pengene sine, og han tar til seg navnet "Alexander Supertramp". I Nord-California, møter McCandless et hippie-ektepar som heter Jan Burres (Catherine Keener) og Rainey (Brian H. Dierker). Rainey forteller McCandless om sitt sviktende forhold til Jan, og McCandless hjelper dem å finne tilbake til hverandre igjen. McCandless stopper i Sør-Dakota for å arbeide for ett selskap eid av Wayne Westerberg (Vince Vaughn), men han må forlate denne jobben da Westerberg blir arrestert av politiet.

McCandless reiser deretter til Colorado River, og selv om det ikke er lov å padle i kajakk nedover elven uten tillatelse, så ignorerer han alle advarsler og padler ned elven og inn i Mexico. I Mexico mister han kajakken sin i en sandstorm, og han reiser tilbake inn i USA til fots. Han hopper på ett godstog til Los Angeles, California. Kort tid etter ankomst begynner han å føle "ødelagt" av den moderne sivilisasjonen og kapitalismen, og han bestemmer seg for å reise videre. I desember 1991, kommer McCandless til Imperial Valley-regionen i Sør-California hvor han møter hippiene Jan og Rainey igjen. Der møter han også Tracy Tatro (Kristen Stewart), en tenåringsjente som viser interesse for McCandless, men han avviser henne fordi hun er mindreårig. McCandless fortsetter snart kursen mot Alaska.

I nærheten av Salton City, California, møter han Ron Franz (Hal Holbrook), en pensjonist som mistet familien sin i en bilulykke mens han tjenestegjorde i den amerikanske hæren. Etter å ha tilbrakt flere måneder hos Franz vil McCandless reise videre, til tross for at Franz vil at McCandless skal bli boene hos ham. Franz tilbyr også å adoptere han som sitt barnebarn, men McCandless bestemmer seg likevel for å reise videre. Etter flere måneder ved den forlatte bussen har livet blitt vanskeligere for McCandless, og forsyningene hans går mot slutten.

McCandless bestemmer seg for å reise fra villmarken i Alaska, og returnere til familien og vennene sine. Men han finner snart ut at elven som han hadde krysset i løpet av vinteren var umulig å gå over på grunn av den store snøsmeltingen. Han er ikke i stand til å komme seg over elven. Han blir derfor tvunget til å returnerer til bussen, og vente til den sterke strømmen har gitt seg. Han går snart helt tom for mat, og blir tvunget til å spise røtter og planter. Men han forveksler to like planter, og han spiser en giftig plante. Han tenker tilbake på sin familie en siste gang, skriver et avskjedsbrev til verden, og kryper inn i soveposen sin for å dø. Noen uker senere blir kroppen hans funnet av elgjegere. Kort tid senere, returnerer Carine sin brors aske fra Alaska med fly i ryggsekken sin.

Medvirkende

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]