Hopp til innhold

Lego Batman-filmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lego Batman-filmen
orig. The Lego Batman Movie
Generell informasjon
FilmtypeAnimasjon
SjangerAction / Komedie
Utgivelsesår2017
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
MusikkLorne Balfe
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Lego Batman Movie er en 3D dataanimert superheltfilm fra 2017 produsert av Warner Animation Group og DC Entertainment. Filmen er regissert av Chris McKay og skrevet av Seth Grahame-Smith.[1]

Handlingsreferat

[rediger | rediger kilde]

Innenfor DC superheltene sin dimensjon i Lego-universet fortsetter Batman å beskytte Gotham City og forsøke å bekjempe kriminalitet. Under sitt siste oppdrag for å stoppe Joker og andre super-skurker i Gotham fra å ødelegge byen, sårer han Jokers følelser ved å fortelle at han ikke er så viktig i livet hans som han tror han er. Dette får Joker til å søke den ultimate hevn mot Batman. Dagen etter deltar Batman sitt alter ego Bruce Wayne ved en galla. De feirer både kommisjonær Gordon som skal gå av med pensjon, og datteren Barbara som byens nye politi-kommissær. Men han blir rasende av Barbaras planer om å omstrukturere politiet sånn at det ikke er behov for Batman.

Men Joker krasjer festen med byens andre skurker, som alle overgir seg unntatt Harley Quinn - som forsvinner i løpet av forvirringen. Batman planlegger å stjele Supermans Phantom Zone-projektor. En enhet som kan forvise folk til Phantom Zone, som huser noen av de farligste skurkene i Lego-multiverset. Alfred forsøker å gripe inn, og gi ham råd. Batman og hans hjelper, Robin, gjenoppretter projektoren fra Fort of Solitude og bryter seg inn i Arkham Asylum for å sende Joker til Phantom Zone.

Harley klarer å stjele prosjektoren tilbake, som en del av Jokers plan, frigjør ham, slik at de kan komme tilbake til Gotham med alle skurkene han hadde rekruttert i Phantom Zone - inkludert General Zod, King Kong, Gremlins, Wicked Witch of the West, skjelettene fra Jason og det gylne skinn, en Tyrannosaurus Rex og en velociraptor fra Jurassic Park, Lord Voldemort, Sauron fra Ringenes herre, haien fra Jaws-filmene, kraken fra Clash of the Titans, Medusa, Agent Smith og hans kloner. Joker planlegger også å bruke store mengder sprengstoff for å ødelegge byens energi-anlegg, noe som kommer til å ødelegge hele Gotham.

Skuespillere

[rediger | rediger kilde]
Will Arnett.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Lego®Batman filmen». filmweb.no. Besøkt 31. juli 2017. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]