Wood Buffalo nasjonalpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En skogsbison i Wood Buffalo nasjonalpark
Pelikaner i Slave River

Wood Buffalo nasjonalpark ligger i det nordøstlige Alberta og det sørlige Nordvestterritoriene og er den største nasjonalparken i Canada med sine 44 807 km². Parken ble etablert i 1922 for å beskytte verdens største flokk med skogsbison som fremdeles ikke er satt i fangenskap. Foreløpig er bestanden av skogsbison i denne parken anslått til å være på rundt 5000 bisoner.

Parken varierer i høyde fra 183 meter ved Little Buffalo River til 945 meter i Caribou Mountains. Parken har hovedkvarteret sitt i Fort Smith med et noe mindre satellittkontor i Fort chipewiansk i Alberta. Parken inneholder en av verdens største ferskvannsdeltaer som heter Freden-Athabasca Delta. Wood Buffalo nasjonalpark inneholder et stort utvalg av ville dyrearter, for eksempel elg, svartbjørn, ulv, gaupe, bjørn og snøskohare.

Denne nasjonalparken ble utpekt som en del av UNESCOs verdensarvliste i 1983 på grunn av det biologiske mangfoldet i Peace-Athabasca-deltaet som er ett av verdens største innlandsdeltaer, samt befolkningen av villbisoner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]