Wikipedia:Veiledning/Registrering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Introduksjon   Redigering   Formatering   Wikipedia-lenker   Sitere kilder   Diskusjonssider   Husk på   Registrering   Mer info    

Å registrere seg med brukernavn er valgfritt, men det oppfordres til det. Du trenger ikke oppgi navnet ditt eller personlige detaljer for å registrere deg.

Alle kan bidra til Wikipedia, uavhengig av om de registrerer seg eller ikke. Det er imidlertid flere fordeler ved å registrere seg, heriblant:

En kort video om folk som redigerer Wikipedia. (1:26 min)
  • Å ha en konto gir mange ekstra funksjoner, heriblant flere redigeringsmuligheter og brukerinnstillinger. En hendig funkson er overvåkningslisten, som gjør det lettere for deg å holde rede på endringer på sider du er interessert i. En annen er muligheten til å flytte eller endre navn på en side. (Ikke flytt sider ved ganske enkelt å kopiere og lime inn ettersom redigeringshistorikken ikke bevares på den måten. Spør isteden via Wikipedia:Ønsker om flytting og gå senere tilbake til Wikipedia:Torget for å se etter svar.)
  • En uregistrert bruker identifiseres ved hans eller hennes datamaskins IP-adresse, som brukes som offentlig identifikator når man bidrar (og signerer kommentarer på diskusjonssider). Din datamaskins IP-adresse kan ofte brukes til å finne informasjon om deg, så registrering øker privatlivets fred ved å skjule IP-adressen for andre brukere. Fordi IP-adresser ofte endrer seg, finner også uregistrerte brukere det noen ganger vanskelig å oppnå respekt og anerkjennelse fra andre brukere gjennom å bygge opp en god mengde bidrag. Det kan også være vanskeligere å delta i samtaler med slike uregistrerte brukere siden de mangler en unik diskusjonsside.
  • Noen sider krever at brukere er autobekreftet før siden kan redigeres. Denne muligheten gis automatisk til registrerte brukere som har vært på Wikipedia i 7 dager og redigert 20 ganger, men gis ikke til uregistrerte brukere, uavhengig av hvor mange bidrag de har.
  • Bare registrerte brukere tillates å bli administratorer (også kjent som sysops).

Hvis du registrerer deg, ikke glem passordet eller brukernavnet ditt. Hvis du har lett for å glemme disse, pass på å skrive inn e-postadressen din når du registrerer deg, så du kan få et nytt passord tilsendt hvis du glemmer ditt nåværende.

Se Hvorfor registrere seg? for mer informasjon.

Hvordan registrere seg

For å registrere deg, klikk ovenfor, eller klikk på lenken Opprett en konto i øverste høyre hjørne av en hvilken som helst side.

Du kan ikke (enkelt) endre brukernavnet så snart du har valgt det, så den anbefales sterkt å lese retningslinjene for brukernavn før du lager et brukernavn.

Fortsett til siste del av veiledningen med lenker til mer informasjon