Hjelp:Flytte en side

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bruke Wikipedia
Guider
Utforske Wikipedia
Hvordan søke
Hvordan bruke diskusjonssiden
Se siste endringer
Se relaterte endringer
Hvordan logge inn
Endre personlige innstillinger
Redigere Wikipedia
Hvordan redigere en side
Hvordan starte en artikkel
Kategorisering av artikler
Interwikilenker
Opprettelse av maler
Hvordan laste opp bilder
Hvordan bruke bilder
Hvordan bruke tabeller
Omdirigere en side
Flytte en side
Hvordan tilbakestille artikler
Hvordan slette en side
Flertydige sider
Lenke til søsterprosjekter
Hvordan redigere forsiden
Hvordan skrive bedre artikler
Bruk av maler
Hvordan redigere på Wikidata
Introduksjon på bokmål
Omvisning
Wikipedia:Stilmanual
Hjelp:Maler

Hvis du oppdager en side med en uheldig tittel (feilstaving eller manglende etterfølging av navnekonvensjonene), så kan du gi den et nytt navn ved å flytte siden til en ny tittel.

Legg merke til at du må være innlogget og ha vært registrert i minst syv dager (autobekreftet) for å kunne flytte en side. I motsatt fall kan du se Wikipedia:Ønsker om flytting.

Åpne siden du vil flytte, klikk på menyen merket «Mer» ved siden av søkefeltet oppe til høyre på skjermen, og velg «Flytt». Da blir du spurt om en ny tittel, og du får også mulighet for å flytte den tilhørende diskusjonssiden (med mindre du vet hva du gjør, så er det sikrest alltid å velge å få diskusjonssiden flyttet med). Klikk på knappen «Flytt», og siden blir flyttet til den nye tittelen. Den gamle tittelen blir gjort om til en omdirigeringsside, slik at alle gamle lenker til siden blir omdirigert til den nye siden. (Administratorer og patruljører har anledning til å flytte en side uten å etterlate en omdirigering.)

Flytte en side

Hvis flyttingen kan være kontroversiell, for eksempel om du ønsker å flytte en artikkel fra en navneform til en annen, anbefales det å gi andre brukere muligheten til å komme med innspill før flyttingen finner sted. Dette gjøres best ved å merke siden med {{flytt}}-malen, gjerne kombinert med et innlegg på artikkelens diskusjonsside der du argumenterer for flyttingen. Om malen har stått på én til to ukers tid uten at det har kommet motforestillinger mot flyttingen kan du flytte siden selv.

Det som er bra med «Flytt»-funksjonen er at den også flytter hele redigeringshistorien, slik at det ser ut som om siden alltid har vært plassert under det nye navnet. Derfor er denne metoden å foretrekke fremfor å klippe teksten ut av den gamle siden og sette den inn i den nye. Gamle revisjoner og noter er vanskelige å holde styr på hvis man gjør det på den måten (noen ganger er det likevel nødvendig, for eksempel hvis du deler en svært stor artikkel i mindre mer overkommelige deler. Hvis du gjør det, så legg igjen noen kommentarer om at du har gjort en oppdeling av den opprinnelige artikkelen, for eksempel på diskusjonssiden).

Hvis den nye tittelen allerede finnes og det ikke bare er en omdirigeringsside uten historie, så vil du få en beskjed om at du ikke kan flytte siden. Da er du nødt til manuelt å sammenflette de to artiklene, eller hvis det ikke er noe reelt innhold på siden, så kan du be om å få siden slettet for å ordne plass til den siden du vil flytte.

Doble omdirigeringer[rediger | rediger kilde]

Doble omdirigeringer fungerer ikke i Wikipedia. Man vil ikke omdirigeres mer enn én gang. (Side 1 omdirigerer til side 2, hvis side 2 så omdirigerer til side 3, vil man stanse opp på side 2.) Man må så manuelt klikke seg videre til rett side. Dette kan være noe forvirrende, men årsaken til at dette ikke fungerer er at man ellers risikerer uendelige løkker av omdirigeringer.

Normalt vil doble omdirigeringer som oppstår etter flytting, bli fjernet automatisk av en bot etter noen minutter. Av og til fungerer likevel ikke dette, og man må endre omdirigeringene manuelt.

Den som flytter en side har ansvar for å rydde opp i omdirigeringer, slik at de peker til den nye plasseringen. Dette gjøres ved å bruke funksjonen «Lenker hit» under «Verktøy». På siden som da kommer opp er omdirigeringssider angitt, og man kan ganske enkelt klikke seg dit og korrigere dem. Når man går til en omdirigeringsside fra en «Lenker hit»-side, blir man ikke videresendt, og man kan redigere omdirigeringen som en vanlig side.

Se også:[rediger | rediger kilde]