Hopp til innhold

Wikipedia:Veiledning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Introduksjon   Redigering   Formatering   Wikipedia-lenker   Sitere kilder   Diskusjonssider   Husk på   Registrering   Mer info    


Wikipedia redigeringsveiledning – Introduksjon[rediger kilde]

Wikipedia er en encyklopedi som skrives og redigeres av mange bidragsytere i samarbeid, og du kan bidra. Denne veiledningen vil hjelpe deg til å bli en Wikipedia-bidragsyter.

De følgende sidene vil gi deg rettledning om stilen og innholdet i Wikipedia-artikler, og fortelle deg om Wikipedia-samfunnet og Wikipedias viktige retningslinjer og konvensjoner.

Dette er en grunnleggende veiledning, ikke en omfattende manual. Hvis du vil ha flere detaljer, er det lenker til andre sider for mer informasjon. For å lese dem etter hvert, kan du åpne dem i separate vinduer eller faner.

Det er lenker til "sandkassa", hvor du kan praktisere det du lærer. Prøv ut tingene og lek! Ingen har noe imot at du roter til og eksperimenterer i disse øvingsområdene.

Så, la oss lære om redigering!

Merk: Denne veiledningen går ut fra at du bruker standard sidelayout. Hvis du er logget inn og har endret innstillingene, kan lenkene befinne seg på andre steder.