Hopp til innhold

Wii Sports

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wii Sports
UtviklerNintendo
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
ProdusentShigeru Miyamoto
KomponistKazumi Totaka
PlattformWii
UtgivelseNA 19. november 2006

JA 2. desember 2006
AU 7. desember 2006
EU 8. desember 2006
KO 26. april 2008

zh 12. juli 2008
SjangerSport
ModusEnspiller, flerspiller (2-4 spiller på en gang eller turbasert)
AldersgrensePEGI 7
Nettstedwiisports.nintendo.com
Del av serien Wii, Wii Sports

Wii Sports er et Gullstikka-belønnet videospill produsert av Nintendo til Wii. Spillet var lanseringstittel til Wii, og er inkludert i pakken når man kjøper spillkonsollen i alle territorier unntatt Japan.

Wii Sports er en samling av fem sportsspill (tennis, baseball, bowling, golf og boksing), der alle spillene er designet for å demonstrere bevegelsessensoren i Wii-kontrolleren. Spillerne skal bruke håndkontrolleren for å etterligne bevegelser man gjør i den ekte sporten, slik som å svinge med tennisracketen. Reglene for hvert av spillene er gjort enklere enn i virkeligheten, slik at spillet skal være lett å sette seg inn i for alle aldersgrupper.

Wii Sports er en del av en spillserie til Nintendos Wii. Denne serien inkluderer Wii Play, samt de kommende spillene Wii Music og Wii Health Pack.[1]

Bruken av Miier[rediger | rediger kilde]

Wii Sports og Wii Play er de første spillene som tar i bruk Wii-ens Mii Channel, noe som gjør at spillerne kan lage sine egne figurer som kan importeres til spillet og fungerer som lagringsprofiler.

Spillene[rediger | rediger kilde]

Hovedspill[rediger | rediger kilde]

Det er fem sporter som simuleres i Wii Sports:

  • Tennis – Det er mulig å utføre realistiske tennisslag, både forehand, backhand og smash, mens selve bevegelsen til spilleren styres av maskinen.
  • Baseball – En spiller står på slagplaten, og den andre er kasteren. Slagmannen bruker kontrolleren som kølle, og forsøker å få til den rette timingen på slagene sine. Kasteren kan velge mellom fire forskjellige kast. Spillet er for opp til to spillere, og varer i opp til tre runder.
  • Golf – I golf kan spilleren velge hvilken styrke han vil legge i slaget. Spilleren kan også velge hvilken retning han vil slå i, og hvilken kølle han vil bruke. Etter hvert av slagene flytter spilleren seg til ballens nye plassering og slår igjen. Det er ni hull i spillet, og man kan være opp til fire spillere.
  • Boksing – Dette er det eneste spillet i Wii Sports der man må ha både kontrolleren og nunchuk-tilbehøret. Spilleren holder Wii-kontrolleren i en hånd og nunchuken i den andre, og slår med begge hendene. Man kan også få spilleren til å lene seg til sidene ved å lene kontrollerne over på sidene. Opp til to spillere kan spille, men begge må ha en kontroller og en nunchuk.
  • Bowling – Spilleren svinger kontrolleren bak seg, og deretter foran seg for å bowle ballen. Man kan spinne ballen ved å tilte kontrolleren til en av sidene. Opp til fire spillere kan spille bowling.

Etter hvert spill får spilleren tildelt dyktighetspoeng etter hvor godt spillet ble gjennomført. Hvis en spiller presterer å nå 1000 poeng i en spesiell sport, blir man ansett som profesjonell, og får gjerne kosmetiske endringer i spillet (en profesjonell bowlingspiller får stjerner på bowlingballen sin). En Mii som nylig har blitt pro får en beskjed om dette i Wiiens postboks. Man får ikke tildelt dyktighetspoeng hvis man spiller flere spillere i baseball og boksing. I tennis får man kun dyktighetspoeng hvis man spiller alene eller to stykker på samme lag.

Treningsmodus[rediger | rediger kilde]

Treningsmodus inneholder variasjoner av de tidligere nevnet sportsspillene, og har andre mål enn de vanlige modusene. Hver av de fem sportene begynner med en treningsøvelse tilgjengelig. Når man spiller den første modusen i en sport, låser man opp de neste modusene. Hvis en spiller får høy nok poengsum får man bronse, sølv, gull eller platinamedaljer. Hvis man får en medalje eller en ny beste poengsum, får man beskjed i Wiiens postboks.

Fitness-modus[rediger | rediger kilde]

Fitness-modus inneholder en treningssesjon man må gjennom, der man på slutten får utregnet en «fitness-alder» fra 20 til 80, beregnet ut ifra hvordan man gjorde det i spillet. Man kan kun ta denne testen en gang om dagen per profil, og får ut en graf over hvordan man gjør det i testen igjennom tiden. Man får også beskjed om dagens resultat i Wiiens postboks.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Matt Casamassina (22. februar 2007). «Nintendo Lists Major Wii Games for 2007». ign.com. Arkivert fra originalen 8. august 2007. Besøkt 2. mars 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]