Wii Sports Resort

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wii Sports Resort
UtviklerNintendo Entertainment Analysis and Development
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørTakayuki Shimamura
Yoshikazu Yamashita
ProdusentKatsuya Eguchi
PlattformWii
Utgivelse25. juni 2009 (Japan)
23. juli 2009 (Australasia)
24. juli 2009 (Europa)
26. juli 2009 (Nord-Amerika)
SjangerSportsspill
ModusFlerspiller, enspiller, hotseat
AldersgrensePEGI 7
Nettstedwiisportsresort.com
Del av serien Wii, Wii Sports
Wii Fit Plus; Wii Sports Club

Wii Sports Resort (Wii スポーツ リゾート, Wii Sports Resort) er et sportsspill utviklet og produsert av Nintendo som en oppfølger til Wii Sports. Det ble gitt ut i Japan i juni 2009, og i Australia, Europa og Nord-Amerika i juli 2009. Spillet blir regnet som en del av Wii-serien, og er et Touch! Generations-spill. Spillet trenger Wii MotionPlus for å kunne bli spilt.[1] Til hvert eksemplar av spillet følger det med en Wii Motion Plus-enhet og en utvidet Wii Remote Jacket, som også blir solgte separat.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Wii Sports Resort finner sted på en tropisk øy; Wuhu, som også er representert i Wii Fit, hvor tolv diverse sporter er tilgjengelige å spille.[2] I likhet med føregangeren er alle sportene spilte ved å bruke Wii-fjernkontrollen, og eventuelt nunchuken, til å etterligne bevegelser som blir gjorte i ekte sport. I sporten hvor man skal skyte med pil og bue må man for eksempel holde Wii-fjernkontrollen loddrett for å holde buen og sikte, mens Nunchucken kan bli trukket bakover for å trekke buestrengen i den retningen. Nyheten i Wii Sports Resort er støtte for Wii MotionPlus. Dette gir 1:1-kontroll, som lar en kontrollere spillet med mer presisjon enn tidligere.[3]

Wii MotionPlus trengs for alle Wii-fjernkontrollene som blir benyttete til å spille Wii Sports Resort. De fleste sportene i spillet som støtter 3 eller 4 spillere lar en enkelt Wii-fjernkontroll bli delt mellom spillerne etter tur. Unntaket er kanopadling, hvor alle fire spillerne trenger hvor sin kontroller for å spille.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ DeVries, By Jack. «E3 2008: Wii Sports Gets a Sequel». IGN. Arkivert fra originalen 18. januar 2012. Besøkt 4. april 2016. 
  2. ^ «Wii Sports Resort». www.wiisportsresort.com. Arkivert fra originalen 18. mars 2015. Besøkt 4. april 2016. 
  3. ^ Wii Sports Resort Arkivert 3. april 2016 hos Wayback Machine. nintendo.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]