WALL·E

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
WALL·E
WALL·E
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Regissør Andrew Stanton
Manus Andrew Stanton
Produsent Jim Morris
John Lasseter
Lindsey Collins
Medvirkende Jeff Garlin
Fred Willard
Filmselskap Walt Disney Pictures
Utgitt USA 27. juni 2008 (USA)
Storbritannia 18. juli 2008
Norge 29. august 2008
Budsjett US$120 millioner

WALL·E er en amerikansk dataanimert sciencefictionfilm produsert av Pixar Animation Studios og utgitt av Walt Disney Pictures. Filmen som har en robot i hovedrollen, ble utgitt i USA 27. juni 2008. Filmen regisseres av Andrew Stanton, som tidligere har vunnet Oscar for beste animasjonsfilm for sitt arbeid med Oppdrag Nemo. Jim Morris, som tidligere jobbet for Lucasfilm, vil være produsenten. Flesteparten av karakterene har ikke blitt gitt menneskelige stemmer. Disse ble konstruert av mekaniske lyder, satt sammen for å gjenskape stemmene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen handler om roboten WALL·E som bor alene på Jorden som er ødelagt av overforbruk og forlatt av menneskene, som nå lever ombord et romskip. På Jorden her forsøker han alene å rydde opp i rotet vi etterlot oss. En dag ankommer imidlertid den vakre og moderne roboten Eva for å lage en tilstandsrapport på rotet og for å lete etter tegn til liv. Eva skjønner fort at WALL·E har funnet løsningen på hvordan de skal redde jordkloden, og sammen legger paret ut på en reise gjennom universet for å fortelle menneskene de gode nyhetene.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.