Hopp til innhold

Visuelt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Visuelt og Visueltdagene er en årlig konkurranse og et bransjearrangement for grafiske designere og illustratører i Norge. Visuelt arrangeres av Grafill, interesseorganisasjon for visuell kommunikasjon.

Visuelt er dessuten tidligere navn på fagtidsskriftet Snitt som blir utgitt av Grafill.

Visueltdagene[rediger | rediger kilde]

Visueldagene har siden 1993 blitt avholdt i Oslo som Nordens største arrangement innen visuell kommunikasjon. Dagene omfatter et designfaglig seminarprogram, en utstilling og prisutdeling for Visueltkonkurransen.

Prisutdeling[rediger | rediger kilde]

I Visueltkonkurransen premieres de beste av innsendte arbeider innen norsk grafisk design, illustrasjon og annen visuell kommunikasjon. Det deles ut en mengde bransjepriser i en rekke kategorier med varierende oppslutning og påmelding. Klassikerprisen, en ærespris som Grafill delte ut for første gang i 2002, gis imidlertid til en utøver som har holdt høy faglig kvalitet og vært av stor betydning for faget sitt gjennom mange år. Bare betalte bidrag er med i konkurransen. De fleste utøverne sender ikke inn arbeider.

Mottakere av Visuelts klassikerpris[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Klassikerprisen til Sven Skaara 2007 Arkivert 14. mai 2011 hos Wayback Machine.
 2. ^ «Klassikerprisen til Pjotr Sapegin 2009». Arkivert fra originalen 23. mars 2011. Besøkt 7. mai 2011. 
 3. ^ Klassikerprisen til Kari Grossmann 2011
 4. ^ a b c Grafill om prisen Arkivert 18. juli 2017 hos Wayback Machine.
 5. ^ Grafill om pristildelingen Arkivert 17. desember 2015 hos Wayback Machine.
 6. ^ Grafill om pristildelingen Arkivert 9. januar 2017 hos Wayback Machine.
 7. ^ Grafill om pristildelingen
 8. ^ «Fantasiens arkitekt». www.grafill.no. Besøkt 21. januar 2023. 
 9. ^ «En klassiker fra Rælingen». www.grafill.no. Besøkt 21. januar 2023. «Gunnar Lilleng får Klassikerprisen for sin innsats for norsk typografi og bokkunst. Og jammen kan han ikke skrive selv også.» 
 10. ^ «Klassikerprisen 2020 til John Engen». www.grafill.no. Besøkt 21. januar 2023. «Årets vinner av Klassikerprisen er en av vårt fagfelts virkelige pionérer. Han var blant den første generasjonen av grafiske designere i Norge – en av dem som først satte idéene om corporate identity ut i livet og banet vei for mer moderne og omfattende bedriftprofiler.» 
 11. ^ «Klassikerprisen 2021». www.grafill.no. Besøkt 21. januar 2023. «Klassikerprisen deles ut av hovedstyret i Grafill og tildeles faglige utøvere som har holdt høy kvalitet og vært av stor betydning for sitt fag gjennom mange år. Æresprisen går i 2021 til Øyvin Rannem. (---) Da Øyvin Rannem i 1988 skrev Bokstav, bilde, budskap, var dette den første læreboken om typografi i Norge siden 1930-tallet. I ettertid har han også skrevet læreboken Typografi og skrift for høyere utdanning.» 
 12. ^ «Klassikerprisen til Ashley Booth». www.grafill.no. Besøkt 21. januar 2023. «Designer og professor i visuell kommunikasjon ved Universitetet i Bergen, Ashley Booth ble i går kveld tildelt Grafills ærespris, Klassikerprisen, for sin store betydning for faget gjennom mange år.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata