Vik (Hadsel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vik
LandNorges flagg Norge
ØyLangøya
FylkeNordland
KommuneHadsel
StatusBygd
Innbyggernavnviking
Befolkning50 ±
Posisjonskart
Vik ligger i Norge
Vik (Hadsel)
Vik
Vik (Norge)
Kart
Vik
68°37′05″N 14°51′58″Ø

Vik er ei lita bygd og tidligere handelssted på sørøstsiden av Langøya, øst for Kallsnes, nordvest for Sandnes og nord for Holmsnes i Hadsel kommune. Den ligger rett ved Vika eller Vikbotnen og imellom fjellene Veten og fjellgruppa til Hallartinden. Vik er et gammelt handelssted og har hatt postkontor, landhandel og lokalbåthavn. Dalen Vik ligger i, Vikdalen, er skåret ut av Vikelva, som har kilde i Litlvatnet rett ved foten av Gårdsfjellet i Hadsel, Lauvåselva som går fra Litlvatnet til Storvatnet, Tromslåttelva som går fra Storvatnet til Rødvatnet i Råmarka og Bitterstadelva som går fra Merkesvatnet til Bitterstad ved Langøysundet. Det er gratis å fiske i Storvatnet, men det kreves fiskekort for å fiske i Litlvatnet (med unntak av barn under 15 år).

Det går en tursti/grusvei fra Islandshaugen til Kallsnesmyra, som passer godt som skiløype om vinteren. Det går også en gammel, men usikker sti opp til Hallartinden fra nordøstsiden av Vik.[1]

Sanden ved elveosen til Vikelva passer godt som badestrand (under fjære sjø), og blir ofte besøkt på varme somrer.

Vik er en av de få stedene i Vesterålen og på Langøya som har hatt gjentatte gaupeobservasjoner.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nasjonalbiblioteket». www.nb.no. Besøkt 10. januar 2024. 
  2. ^ Skjult (28. januar 2017). «Gaupeobservasjon på Melen». Artsdatabanken.no. Arkivert fra originalen 21. februar 2022. Besøkt 01.02.2021.