Vestfoldmuseene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vestfoldmuseene IKS
Inngangspartiet til Slottsfjellmuseet i Tønsberg, ett av flere samarbeidende museer, med kopi av stevnen på Osebergskipet
PlasseringSandefjord, Vestfold fylke
TypeInterkommunalt selskap for samarbeid mellom flere museer i fylket
Etablert2009
Åpnet2009
Kart
Vestfoldmuseene
59°08′00″N 10°10′32″Ø
Nettstedhttps://vestfoldmuseene.no/

Vestfoldmuseene IKS er et selskap som eies av åtte kommuner i Vestfold samt Vestfold fylkeskommune. Selskapet ble etablert i 2009 som en sammenslåing av tidligere selvstendige enheter. Denne sammenslåingen var en del av den nasjonale museumsreformen, og innebar at de kommunale og regionale museene i Vestfold, samt Vestfoldarkivet (tidligere Fylkesarkivet for Vestfold) fra juli 2009 er samlet i én enhet. Vestfoldmuseenes administrasjon er samlokalisert med Samlingsforvaltningen og Vestfoldarkivet i Sandefjord. De statlige museene i fylket samt lokale bygdetun ble ikke med i det nye konsoliderte enheten.

Interkommunalt selskap[rediger | rediger kilde]

Vestfoldmuseene IKS har det overordnede faglige, strategiske og administrative ansvaret for arkivet og museene, og arbeider for å oppnå bedre tilbud til innbyggerne, faglige synergier og mer effektiv drift.

Vestfoldmuseene IKS eies av Vestfold fylkeskommune og de åtte kommunene Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Horten, Holmestrand, Sande, Svelvik og Re.

Museets øverste organ er eierne[1] gjennom representantskapet, og styreleder er Vidar Ullenrød.[2]

Museer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]