Vestfoldmuseene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Inngangspartiet til Slottsfjellmuseet i Tønsberg.

Vestfoldmuseene IKS ble etablert i 2009 som et samarbeid mellom ni kommuner i Vestfold samt Vestfold fylkeskommune, organisert som et interkommunalt selskap. Konsolideringen var en den av den nasjonale museumsreformen, og innebærer at de kommunale og regionale museene i Vestfold, samt det tidligere Fylkesarkivet for Vestfold (nå Vestfoldarkivet) fra juli 2009 er samlet i én administrativ enhet. Vestfoldmuseenes administrasjon er samlokalisert med Samlingsforvaltningen og Vestfoldarkivet i Sandefjord. De statlige museene i fylket samt lokale bygdetun ble ikke med i det nye konsoliderte enheten.

Det nye foretaket er i første omgang en administrativ overbygning for arkivet og de museene som allerede eksisterer, og disse beholdes som visningssteder og arenaer for lokalt engasjement. Vestfoldmuseene IKS utvikler felles overordnet strategi for alle, og arbeider for å oppnå bedre tilbud til innbyggerne, faglige synergier blant de ansatte og mer effektiv drift.

Ni kommuner er med: Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Horten, Hof, Holmestrand, Sande, Svelvik og Re. I tillegg kommer Vestfold fylkeskommune.

Nils Anker er selskapets direktør.[1]. Museet øverste organ er representantskapet, og fungerende styreleder er Gunnar Friberg.[2]


Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]