Vestfoldmuseene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vestfoldmuseene IKS
Vestfold
Slottsfjellmuseet 2.JPG
Inngangspartiet til Slottsfjellmuseet i Tønsberg, ett av flere samarbeidende museer, med kopi av stevnen på Osebergskipet
StedSandefjord, Vestfold fylke
Etablert2009
Åpnet2009
MuseumstypeInterkommunalt selskap for samarbeid mellom flere museer i fylket
Nettsidehttp://vestfoldmuseene.no/

Vestfoldmuseene IKS er et samarbeid mellom ni kommuner i Vestfold samt Vestfold fylkeskommune, organisert som et interkommunalt selskap for en rekke museer i fylket. Selskapet ble etablert i 2009. Konsolideringen var en del av den nasjonale museumsreformen, og innebærer at de kommunale og regionale museene i Vestfold, samt det tidligere Fylkesarkivet for Vestfold (nå Vestfoldarkivet) fra juli 2009 er samlet i én administrativ enhet. Vestfoldmuseenes administrasjon er samlokalisert med Samlingsforvaltningen og Vestfoldarkivet i Sandefjord. De statlige museene i fylket samt lokale bygdetun ble ikke med i det nye konsoliderte enheten.

Administrativt foretak[rediger | rediger kilde]

Det nye foretaket er i første omgang en administrativ overbygning for arkivet og de museene som allerede eksisterer, og disse beholdes som visningssteder og arenaer for lokalt engasjement. Vestfoldmuseene IKS utvikler felles overordnet strategi for alle, og arbeider for å oppnå bedre tilbud til innbyggerne, faglige synergier blant de ansatte og mer effektiv drift.

Ni kommuner er med: Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Horten, Hof, Holmestrand, Sande, Svelvik og Re. I tillegg kommer Vestfold fylkeskommune.

Nils Anker er selskapets direktør.[1]. Museet øverste organ er representantskapet, og fungerende styreleder er Gunnar Friberg.[2]

Museer[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]