Uncharted 2: Among Thieves

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Uncharted 2: Among Thieves
UtviklerNaughty Dog
UtgiverSony Interactive Entertainment
Sony Computer Entertainment America
DistributørPlayStation Now[1]
RegissørBruce Straley
Amy Hennig
DesignerNeil Druckmann
KomponistGreg Edmonson
SpillmotorNaughty Dog
PlattformPlayStation 3
PlayStation 4
Utgivelse13. oktober 2009 (PlayStation 3; Nord-Amerika)
15. oktober 2009 (PlayStation 3; Japan, Australia)
16. oktober 2009 (PlayStation 3; Europa)
7. oktober 2015 (PlayStation 4; Europa)
9. oktober 2015 (PlayStation 4; Nord-Amerika, Storbritannia)
SjangerAction-eventyrspill, plattformspill, tredjepersonsskytespill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 16
Nettstedunchartedthegame.com
Del av serien Uncharted

Uncharted 2: Among Thieves er et action-eventyrspill utviklet av Naughty Dog og utgitt av Sony Computer Entertainment for PlayStation 3-plattformen i oktober 2009. Det er oppfølgeren til Uncharted: Drake's Fortune. I Uncharted 2 følger man Nathan Drake, men denne gangen setter de alt på spill for å finne Marco Polos tapte skatt. Dette er de selvfølgelig ikke alene om.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren kontrollerer en karakter kalt Nathan Drake, som kan utstyres med opp til to skytevåpen - og et begrenset antall granater. Drake kan også få tak i våpen, som automatisk erstatter det eksisterende våpenet han brukte, og skaffe ekstra ammunisjon fra drepte fiender. Gjennom hele spillet er det 101 spesielle skatter som kan være skjult eller på vanskelig tilgjengelige steder som spilleren kan samle på. Å samle på alle disse skattene, sammen med å gjennomføre visse bragder i spillet, fører til tildeling av medaljer og penger i spillet som kan brukes til å låse opp ekstra innhold som for eksempel muligheten til å skaffe våpen med uendelig ammunisjon. En stor del av medaljene i spillet brukes til å tildele trofeer.

Nathan Drake er en skattejeger som blir kontaktet av en tidligere medarbeider Harry Flynn og Flynns kjæreste Chloe Frazer, for å hjelpe dem med å stjele en mongolsk oljelampe koblet til Marco Polos reise fra Kina i 1292. Nate og Flynn bryter seg inn ved et museum i Istanbul og finner lampen, som inneholder et kart og brennbar harpiks som avslører Marco Polos flåte som forliset i Borneo, og inneholder Cintamani-steinen fra den fantastiske byen Shambhala. Men Flynn planlegger også å forråde Nate, for å slippe å dele den enorme fortjenesten.

Grafikk og detaljer[rediger | rediger kilde]

Omgivelsene er dynamiske, som vil si at ting kan flyttes på og ødelegges. Som i Uncharted: Drake's Fortune er det mye klatring og manøvrering.

Naughty Dog benytter Naughty Dog Game Engine 2.0 i dette spillet. Og for å få maksimal spill opplevelse, bestemte Naughty Dog seg for å benytte seg av all kraften i cpu'en. I motsetning til Uncharted: Drake's Fortune hvor de kun brukte 30%. Naughty Dog Game Engine 2.0 gir en «real-time» bevegelse i omgivelsene; som trær, vann, busker og lignende. Men også i bevegelsene til figurene i spillet, når de snakker, sloss og beveger seg generelt. Naughty Dog Game Engine 2.0 brukes sammen med Havoc Physics i dette spillet.

Anmeldelser[rediger | rediger kilde]

Dette spillet har fått nesten bare gode anmeldelser fra kritikere fra hele verden. Det fokuseres på blant annet historie, grafikk, brukervennlighet og hvordan spillet tar deg med inn i spillets karakterers verden. Dette et spill som faktisk tar deg med inn i historien. Dette kommer noe av at grafikken på omgivelsene og karakterene er så dynamisk.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «All PS Now games A-Z», undertittel Browse the full list of games available to play with your PS Now membership, arkiv-URL web.archive.org, arkiveringsdato 3. juli 2021, verkets språk engelsk, besøkt 5. juli 2021[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]