Ullerøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ullerøy
LandNorge Norge
FylkeViken
KommuneSarpsborg
Postnummer1747 Skjeberg

Ullerøy
59°12′15″N 11°07′14″Ø

Ullerøy er en bygd og en halvøy i Sarpsborg kommune i Viken, beliggende mellom Skjeberg og Skjærvika. Herfra går også fastlandsforbindelsen til Karlsøy. Før sammenslåingen i 1992 var Ullerøy en del av Skjeberg kommune. Bygda ble regnet av Statistisk sentralbyrå som et tettsted inntil 2012, da beregningsmetodikken ble endret[1].

Etymologi[rediger | rediger kilde]

Det norrøne navnet for Ullerøy, Ullarøy, er sammensatt av genitivsformen for den norrøne guden Ullr og «øy», da Ullerøy var en øy før den postglasiale landhevingen.

Tradisjon[rediger | rediger kilde]

Hvert år har Ullerøy en feiring kalt Ullerøydagen. Ullerøydagen finner sted på Skjebergkilen Marina, altså en båthavn hvor det i flere tilfeller har blitt arrangert sirkus og andre større begivenheter. På Ullerøydagen kommer mange med selvlagde produkter. De setter da opp sin egen bod og selger da produktene sine. I tillegg til loppemarked har de også show, gjerne med innslag fra Ullerøy skole og flere andre av Ullerøy sine ansikter.

Ullerøydagen har vært en tradisjon i over 30 år, men er nå blitt avlyst.

Referanser[rediger | rediger kilde]


geografiDenne geografi- og Vikenrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.