Twix

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Åpnet Twix
Innholdet i en Twix

Twix er en sjokolade som er laget av Mars, Inc.. Sjokoladen består av en kjerne av kjeks som er toppet med karamell, og det hele er belagt med melkesjokolade. Siden en Twix har en noe mindre diameter enn en vanlig sjokolade i «barform», blir den vanligvis pakket i par. Twix ble introdusert i 1979.

Twix ble kalt Raider i Belgia, Frankrike, Nederland, Portugal, Tyskland og Østerrike i mange år før navnet ble forandret i 1991 (2000 i Finland, Danmark, Norge og Sverige) til å matche det internasjonale merkenavnet. Dette navnebyttet ble møtt med forakt i Tyskland, og slagordet «Raider heißt jetzt Twix, ... sonst ändert sich nix» («Raider heter nå Twix, ... ingenting annet blir forandret») er blitt en metafor for slurvete forsøk på å gjøre noe mer moderne ved å gi det et nytt, «tøft» navn.

Smak- og produktvariasjoner[rediger | rediger kilde]

Twix er tilgjengelig som iskrem.

I perioder har en Twix med hvit sjokolade, Twix White, vært tilgjengelig.

I USA selges Twix med peanøttsmør, der peanøttsmøret erstatter karamellen. Fra 2005 ble også en Twix med mørkt sjokoladetrekk istedenfor melkesjokoladetrekket tilgjengelig. Spesielle smaker som «Double Fudge» (dobbel karamell) og «Cookies n Cream» (kaker og fløte) har også vært tilgjengelig, men selges ikke lenger.

Twix i Seinfeld[rediger | rediger kilde]

Twix er et hovedelement i en episode av Seinfeld. En sulten George prøver å kjøpe en Twix i en automat. Da maskinen ikke fungerer som den skal, og Twixen ikke kommer ut, begynner George å lete etter en salgsmann. Han kommer tilbake og finner ut at noen andre har fått tak i sjokoladen hans og spist den, noe som fører til at han setter en felle som han håper vil få tyven til å innrømme sin handling, og kanskje til og med fører til at George får tilbake Twixen sin. Når det også feiler, ser George mot himmelen og roper «TWIX!».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]