Trond Bredesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Trond Bredesen
Født19. apr. 1956Rediger på Wikidata (66 år)
Beskjeftigelse IllustratørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Felt Illustrasjon, bokkunst
UtdannelseFormingslærerhøgskolen på Notodden og Fachhochschule Münster i Tyskland

Laquote.svgMed gjenkjennbare observasjoner og karakteristiske detaljer bidrar Trond Bredesens illustrasjoner i serien om Kunstdetektivene til å fortøye handlingen i konkrete miljø. Illustrasjonene har en skisseaktig friskhet og spontanitet som kler spenning og tempo i Sortlands fortellinger. Persontegningene hans er lett karikerte portrett som passer krimsjangerens typer, og bildeutsnitt og perspektiv viser en overbevisende klo. Sammen med en variert og utsøkt bruk av farger blir det illustrasjon av ypperste merke.Raquote.svg

Juryens begrunnelse for Kulturdepartementets illustrasjonspris 2012 til Trond Bredesen[1]

Trond Nordahl Bredesen (født 19. april 1956 i Drammen) er en norsk illustratør.

Bredesen er utdannet ved ettårig tegnelinje på Formingslærerhøgskolen på Notodden og Fachhochschule Münster i Tyskland, der han studerte fra 1979 til 1983. Han har siden arbeidet frilans, fra 1988 i tegnerfellesskapet «Illustratørene» i Oslo.

Som illustratør har han arbeidet med et bredt spekter av oppdrag innen design, kommunikasjon og reklame; han har arbeidet med det meste fra emballasje og profilillustrasjoner til aviser og bøker, deriblant som illustratør for Bjørn Sortlands mange titler i barnebokserien om «Kunstdetektivene». Bredesen behersker flere tegne- og maleteknikker, og varierer ofte stilen, men har gjennomgående en sikker strek med klar figurtegning, gjenkjennelige detaljer og hyppig bruk av grafiske effekter.

Bredesen har fått flere priser for arbeidene sine, blant annet Gullblyanten for TINE-illustrasjonene sine på 1990-tallet, i Visuelt-konkurransen, Årets vakreste bøker og Kulturdepartementets illustrasjonspris. Tegnet ny logo for Synnøve meieriprodukter i 2012 og hadde illustrasjoner på Freia melkesjokolades store høstkampanje/konkurranse i 2015.

Trond Bredesen viste arbeider fra flere tiår i en retrospektiv separatutstilling i Galleri Grafill R21 i Oslo i 2016.

Bredesen bor i Oslo.

Plateomslag[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]