Emballasje

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Emballasje til oppbevaring og transport av egg.

Emballasje er produkter som anvendes til innpakning, oppbevaring, beskyttelse og transport av varer fra produsent til forbruker. Emballasje brukes både til råvarer og bearbeidede varer og kan være fremstilt av mange forskjellige materialer som glass, tre, plast, metall eller papir.

Emballasje er utformet etter det den skal brukes til: flasker, dåser, esker og poser.

Emballasjetyper[rediger | rediger kilde]

  • Primær emballasje er den beholder eller innpakning som en vare kommer i. Når emballasjen brytes nås det endelige produkt.
  • Sekundær emballasje kalles også multipakkemballasje. Det er emballasje som samler et antall produkter i en større enhet som gjør det lettere å håndtere i forretningen. Fjernes den sekundære emballasjen endrer det ikke varen eller produktet.
  • Tertiær emballasje eller transportemballasje, er emballasje, som benyttes ved håndtering av varer i transport for å gjøre transporten lettere eller beskytte varen.

Det er ved lov fastsatt[trenger referanse] at matvarer og medisinalvarer ikke må fraktes på paller av tre. Derfor er det de senere år oppstått mange mindre virksomheter som produserer industrispesifikk emballasje av bølgeplast, kanalplast, skumgummi, plastbeholdere med mere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]