Transport for London

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Transport for London
Org.formOffentlig myndighet
BransjeKollektivtransport
Etablert3. juli 2000
Forgjenger(e)London Regional Transport
MorselskapGreater London Authority[1]
DatterselskapDocklands Light Railway[2]
London Underground Limited
Eierandel i
20 oppføringer
Silvertown Tunnel
Stratford bus station
London Transport
Gallions Reach Crossing
TfL Rail
Belvedere Crossing
Ilford EMU Depot
Docklands Light Railway
Victoria Coach Station
Crossrail
London Overground
Tramlink
East London-linjen
Blackwall Tunnel
London Buses
London Trams
London Rail
Woolwich Ferry
London Transport Museum
Transport Trading Limited
HovedkontorWindsor House
LandStorbritannia
Antall ansatte 28 000
Nettstedtfl.gov.uk (britisk-engelsk) (2020)

Transport for London (TfL) er den offentlige etaten som har ansvar for transportsystemet i London. Etaten gjennomfører byens transportpolitikk og forvalter de transporttjenestene som borgermesteren i London har ansvar for. TfL ledes av et styre utnevnt av borgermesteren, som også er styrets formann.

TfL kontrollerer blant annet Londons busser, undergrunnsbane, trikker og elvebåter.[trenger referanse] Etaten har også ansvar for 580 km med hovedveier, alle byens 4.600 trafikklys og regulerer drosjeindustrien.[trenger referanse] Den daglige driften av de forskjellige rutene er i all hovedsak overlatt til private operatører, men det er Transport for London som bestiller tjenestene, markedsfører disse, og står for den publikumsrettede informasjonen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Etaten ble opprettet i 2000 som del av Greater London Authority.[trenger referanse] De fleste funksjonene ble «arvet» av forgjengerorganisasjonen London Regional Transport. Undergrunnsbanen falt ikke under TfL-paraplyen før i 2003, etter at det kontroversielle[trenger referanse] offentlig–private samarbeidet ble vedtatt. Vedtaket innebærer at vedlikeholdsarbeidet på undergrunnsbanen foretas av privateide aktører, mens det offentlige fremdeles står for den daglige driften av systemet. Avdelingen Public Carriage Office var inntil opprettelsen av TfL underlagt Metropolitan Police.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

TfL er organisert i tre hovedavdelinger, hver avdeling med ansvar for forskjellige driftsarter og -områder. De tre hovedavdelingene er:

Alle hovedavdelingene og driftsartene har sin egen logo, som er en variasjon av sirkel- og linjelogoen til Transport for London.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GRID-ID grid.19214.3f[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ GRID-ID grid.434222.1[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]