Tor Hultin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tor Hultin
Født29. april 1925
Død7. januar 2001 (75 år)
Ektefelle Randi Hultin (1947–)
Beskjeftigelse Musiker, pianist
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
Instrumentpiano

Tor Hultin (født 29. april 1925, død 7. januar 2001) var en norsk pianist.

Han trakterte piano og vibrafon og skrev i en mannsalder for Det Norske Teater. Han var fast ved teatret i lang tid og var en viktig partner for Egil Monn-Iversen og senere en turnerende Lasse Kolstad. Andre kjente artister han har akkompagnert, er Harald Heide-Steen og Elsa Lystad til Sjøsprøyt '98, Britt Langlies Fra Bør Børson til Edith Piaf i 1997, og Kirsti Sparboe – som han allerede i 1965 turnerte svenske folkparker med sammen med Arne Bendiksen, Oddvar Sanne og Lasse Tomter.

Han ble gift med jazzjournalisten Randi Hultin i 1947, og fra 1953 og utover var de kjent for sine mottakelser hjemme i Gartneriveien av datidens verdensstjerner som Count Basie og Dizzy Gillespie. Til vennen Stan Getz skrev han Ballade for Stan, senere innspilt av ballade-saksofonisten Bodil Niska. Han overtok i Frank Ottersens band etter Willy Andresen i 1954..

I en besetning ved Hotel Viking spilte han blant annet med Per Nyhaug. I band med Ole Kristian Salater, Eilif Holm og Jon Svendsen spilte han med verdenskjente Josephine Baker ved Det Norske Teater i 1957.

Hultins komposisjon «Stress» med Ola B. Johannessen og sunget av Kirsti Sparboe og Odd Børre vant Melodi Grand Prix 1968.

Ved Melodi Grand Prix 1967 satte han musikk til Johannessens tekst «Dukkemann», sunget av Sparboe. Han var i juryen for Melodi Grand Prix 1973.