Tomb Raider (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tomb Raider
UtviklerCore Design
UtgiverEidos Interactive og Victor Interactive Software
DistributørSteam, Humble Store, PlayStation Store, Google Play og App Store
KomponistNathan McCree
SerieTomb Raider
PlattformMS-DOS, PlayStation, Sega Saturn, N-Gage, DOS, macOS, Microsoft Windows, Android og iOS
Utgivelse25. oktober 1996
GenreAction-eventyrspill
ModusEnspiller
ProgrammererPaul Douglas

Tomb Raider er det første spillet i Tomb Raider-serien utviklet av Core Design, og publisert i 1996 av Eidos Interactive.[1]

Spilleren påtar seg rollen som en arkeolog og eventyrer Lara Croft, som forsøker å navigere gjennom en rekke gamle ruiner og gravplasser på leting etter en eldgammel gjenstand. Spillet er delt inn i fire områder: Peru, Hellas, Egypt og det tapte kontinentet Atlantis. Et treningsnivå satt til Lara Croft`s hjem ved Croft Manor er også tilgjengelig. Spillet presenteres i tredje person-perspektiv. Dersom karakteren blir drept, må spilleren begynne fra et tidligere lagringstidspunkt.

Formålet med "Tomb Raider" er å lede spilleren gjennom en rekke graver og andre områder, på leting etter skatter eller andre gjenstander. På veien får spilleren også problemer på grunn av farlige dyr og andre skapninger, samtidig som hun samler på gjenstander og blir nødt til å løse forskjellige gåter. Bevegelser i spillet er variert, og muliggjør komplekse interaksjoner med resten av miljøet. Når våpnene blir trukket, låser spilleren seg automatisk til eventuelle mål i nærheten.

Som standard bærer karakteren to pistoler, med uendelig ammunisjon. Men det er også mulig å finne andre våpen, inkludert en hagle. Gjennom hvert trinn av spillet kan det være en eller flere hemmeligheter. Å oppdage disse hemmelighetene er valgfritt, men hvis spilleren oppdager en slik hemmelighet blir man vanligvis belønnet med ekstra gjenstander.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Los Alamos County, New Mexico, forårsaker en atom-prøve en gigantisk eksplosjon som avslører et eldgammelt apparat begravet langt under ørken-overflaten. I nåtidens Calcutta kontaktes arkeolog og eventyrer Lara Croft av Larson Conway, som arbeider for en velstående forretningskvinne Jacqueline Natla. Natla ønsker å ansette Lara Croft for å finne en mystisk gjenstand kjent som Scion fra graven til Qualopec - en tidligere hersker over Atlantis - i fjell i Peru. Lara oppdager at et annet Scion-stykket gravlagt under et gammelt kloster kalt St. Francis 'Folly i Hellas.

Ved klosteret oppdager spilleren graven etter Tihocan, en annen hersker over Atlantis. Etter å ha fått tak i begge delene av Scion, får Lara Croft en visjon som avslører at den tredje og siste delen av Scion var skjult i Egypt etter at den tredje atlantiske herskeren - en forræder som brukte gjenstanden til å skape en ny rase av mutanter - ble fanget av Tihocan og Qualopec. Men på vei gjennom Egypt til den tapte byen Khamoon, blir det en konfrontasjon mellom Lara Croft og Larson - som blir drept. Lara blir deretter tatt i bakhold av Jacqueline Natla, som forsøker å stjele Scion å gjennomføre hennes egne planer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kroll, Justin (28. april 2016). «Alicia Vikander to Play Lara Croft in ‘Tomb Raider’ Reboot». Variety (engelsk). Besøkt 12. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]