Tom DeLonge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thomas Matthew DeLonge jr.
Tom DeLonge under konsert med Blink-182 i 2009
FødtThomas Matthew Delonge
13. des. 1975[1][2]Rediger på Wikidata (48 år)
Poway
BeskjeftigelseGitarist, sanger, låtskriver, sanger og låtskriver, musiker, komponist, skuespiller, plateprodusent Rediger på Wikidata
Utdannet vedRancho Bernardo High School
Poway High School
EktefelleJennifer DeLonge (20012019)
BarnJonas Rocket DeLonge
NasjonalitetUSA
Medlem avAngels & Airwaves
Musikalsk karriere
PseudonymHot Pants
KallenavnTom Delonge
Sjangerpunk/POP
InstrumentVokalist, gitar
Aktive år1992 –
PlateselskapSuretone
Nettstedwww.blink182.com
IMDbIMDb
Signatur
Tom DeLonges signatur

Thomas Matthew «Tom» DeLonge jr. (født 1975) er en amerikansk sanger, gitarist, låtskriver og plateprodusent. DeLonge er mest kjent som medlem av bandene Blink-182, Angels & Airwaves og Box Car Racer.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Tom gikk på Poway High School, men ble utvist fordi han drakk alkohol på skolen. Senere begynte han på Rancho Bernardo High. Hans første jobb var i fast-food restauranten ”Gary's Chicken and Ribs”. Han har også jobbet i en helsebutikk. Tom var nesten konstant opptatt med å skate under oppveksten, helt til han fikk en gitar av en venn. Vennens far hadde funnet gitaren på en søppeldynge. Tom øvde ofte på gitaren, og oppdaget etter hvert punkrock. Hans første band het Big Oily Men, men han fikk aldri noen faste bandmedlemmer.

Blink-182[rediger | rediger kilde]

En dag ble Tom og Mark introdusert. Mark var også musikkinteressert og delte Toms beundring for punkrock. Guttene bestemte seg for å danne bandet Blink-182 sammen med Scott Raynor. Tom og Mark brukte lang tid i Toms garasje, hvor de skrev låter. Til tross for deres originale musikk, fikk de ingen oppmerksomhet. Deres første spillejobb var på den lokale puben, men ingen møtte opp. Mark, Tom og Scott begynte etter hvert å kjøre rundt for å lete etter spillejobber. I den perioden var de så fattige at de nesten ikke hadde råd til bensin. Etter hvert som årene gikk, ble de mer og mer populære og fikk til slutt en platekontrakt med selskapet Grilled Cheese Records.

Ifølge Tom og Mark utviklet Scott et alkoholproblem. Han prøvde også å begå selvmord.[trenger referanse] Det er mistenkt at låten "Man Overboard" handler om Scott. Låten inneholder refrenget som "You can only lean on me for so long. Bring the ship about, to watch a friend drown. Stood up on a ledge, begged you to come down. You can only lean on me for so long". Før en konsert ba Tom og Mark Scott om å dra, og de fikk tak i Travis Barker, som da spilte for bandet The Aquabats. Travis tok jobben, noe som krevde at han måtte lære over 20 låter på trommer på bare noen få timer.

Blink 182 fortsatte å skrive musikk helt til 2005 da de tok en pause på ubestemt tid. Ifølge bandet ville de bruke mer tid til familiene sine, men dette var en dekkhistorie. Det er vanskelig å si hva som egentlig skjedde, men ifølge Mark nektet Tom å spille mer. Han ville ha mer tid til familien. Dette førte til at de måtte avlyse resten av turneen. Etter mange måneder fant Mark og Travis ut at de ville spille inn "Blink 182: Greatests Hits", men Tom ville ikke møte opp i studioet. Han ville at Mark og Travis skulle sende råmaterialet til ham, så han kunne spille inn sin del hjemme i studioet sitt i San Diego. Etter mye krangling ble dette gjort. Senere skiftet Tom telefonnummer, og brøt kontakten med Mark og Travis.

Kort tid etter dannet Tom bandet Angels and Airwaves. I mellomtiden dannet Mark og Travis bandet Plus 44. Plus 44-låten "No, it isn't" handler visstnok om deres tidligere bandmedlem. Sangen inneholder linjer som "Please understand. This isn't just good-bye. This is I can't stand you". Dette skildrer at de fortsatt ikke har kommet til enighet.

Nå er Blink-182 tilbake, etter mange spekulasjoner og rykter. Og under Grammy-utdelingen natt til mandag 9. februar 2009 norsk tid, holdt bandet en liten tale fra scenen. Like etter kom det en pressemelding. «For å si det enkelt, så er vi tilbake. Og vi mener det. Vi plukker det opp der vi forlot det, og er i studio for å spille inn et nytt album. Vennskapet vårt er gjenopptatt, så gjør dere klare», står det på deres hjemmeside. De uttalte også på scenen: Først sa Travis "We used to play music together, and we decided we're going to play music together again», og deretter la Mark til «Blink-182 is back!»

Box Car Racer[rediger | rediger kilde]

Box Car Racer var et sideprosjekt Tom DeLonge hadde mens han var medlem av Blink-182. Bandet ga ut albumet Box Car Racer etter Take Off Your Pants and Jacket-albumet til Blink-182 i 2002. Bandet eksisterte fra 2001 til 2003.

2010[rediger | rediger kilde]

Tom Delonge sa på et intervju at han vil fokusere på og få ferdig Love del 2 med Angels and Airwaves og fokusere på det nye albumet til Blink-182.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 218842, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]