Angels & Airwaves

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Angels & Airwaves
Angels and Airwaves i Hyde Park i juni 2006
OpphavSan Diego, USA (2005)
SjangerAlternativ rock, space rock, ny-progressiv rock
Aktive år2005
PlateselskapGeffen Records, Suretone Records, Rise Records
Nettstedhttp://angelsandairwaves.com
IMDbIMDb
Medlemmer
Tom DeLonge, David Kennedy, Ilan Rubin, Matt Rubano
Logo
Angels & Airwavess logo

Angels & Airwaves er et amerikansk rock-supergruppe ledet av Blink-182-gitarist/vokalist Tom DeLonge. Bandet inkluderer også gitarist David Kennedy, kjent fra Over My Dead Body, Hazen Street og Box Car Racer, trommeslager Atom Willard fra The Offspring og Rocket from Crypt, samt bassist Matt Wachter fra 30 Seconds to Mars, som erstattet Ryan Sinn fra The Distillers i 2007.

Historie[rediger | rediger kilde]

DeLonge fikk med David Kennedy, som er en gammel venn av Tom og som spilte i Box Car Racer med ham i 2002, på gitar, Ryan Sinn fra The Distillers på bass og Atom Willard fra The Offspring og Rocket From The Crypt på trommer. Fansen fikk vite om bandet høsten 2005, da e-mailer ble sendt ut til alle som bla. var på mailing-listen til Blink-182.

Det ble lansert en hjemmeside like etterpå der det var en video med et lite intervju med bandet og en trailer til filmen som også skulle lages til albumet. Fansen ble lovet en sang som skulle komme 13. desember 2005, men den kom ikke før i januar 2006. Bandet ble booket forskjellige plasser for å spille konserter. Den lille «turneen» begynte 12. april 2006 og varte i to måneder. I et intervju med et fransk rocke-magasin ble utgivelsesdatoen for albumet satt til den 23. mai 2006 under navnet We Don't Need To Whisper, men den 11. april ble flere av sangene fra albumet lagt ut på internett. Først ut kom The Adventure, som fort ble bandets største suksess. Dette kom frem i Angels and Airwaves sin dokumentar, Start the Machine.

Våren 2007 annonserte Ryan Sinn at han ikke lenger var en del av Angels & Airwaves på grunn av interne vanskeligheter i bandet. Matt Watcher (tidligere bassist i 30 Seconds To Mars ble midlertidig satt inn for å overta etter Sinn, og har siden vært et permanent medlem i bandet.

2011-nåtid[rediger | rediger kilde]

Før utgivelsen of Love II avslørte Tom DeLonge at Angels & Airwaves hadde allerede begynt arbeidet med to nye album og to tilsvarende filmer. 4. oktober ble det annonsert at trommeslager Adam Willard forlot bandet. 7. oktober ble det annonsert at Angels & Airwaves ville være en del av lineup for SOUNDWAVE Festival i Australia i løpet av februar gjennom til mars i 2012. Den 20. oktober 2011 ble det kunngjort at Ilan Rubin fra Lostprophets og Nine Inch Nails er den nye trommeslageren i bandet.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]