Tom Clancy's EndWar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tom Clancy's EndWar (også kalt EndWar) er et strategispill utviklet av Ubisoft Shanghai og utgitt av Ubisoft. Først ble spillet utgitt for PlayStation 3 og Xbox 360 i november 2008.[1] En PC-versjon ble utgitt 24. februar 2009.[2]

Historien handler om en krig i 2020 mellom USA, Russland og den Europiske Føderasjon. Utviklerne har sagt at EndWar (som en spillserie kanskje) er en global konflikt, men det første spillet er fokusert på Nord-Atlanterhavet: Europa, USA og Russland.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 2016 eksploderer et atomvåpen i Saudi-Arabia og dreper 6 millioner mennesker og skader verdens oljeforsyning. Året etterpå signerer USA og EU den historiske SLAMS-avtalen (Space-Land-Air-Missile-Shield) og lover å utvikle teknologi for et antiballistisk missilforsvar. USA og EU erklærer slutten på strategisk atomkrig, og verden feirer en ny æra med fred. Men tidlig i 2018, med skyhøye oljepriser, blir EU-statene tvunget til å slå sammen politisk, økonomisk og militære kraft og danner Den Europeiske Føderasjon (EF). Nasjoner på Balkan kollapser totalt av den økonomiske krisen og blir okkupert av Russland. USA og EU ser på hverandre som en trussel til seg selv, og de tidligere allierte begynner på et dyr våpenoppbygning. Russland som nå er det fremste landet innen olje og gass, bruker sin nye rikdom til å gjenoppbygge landets hær. Våpenkappløpet når sin høyde i 2018, når USA viser frem planene sine om å skyte opp Frihetsstjernen (Freedom Star) i 2020. Frihetsstjernen er ikke bare designet for forskning, men også har en tropp marinesoldater som kan komme hvor som helst på jorda innen 90 minutter. EF og Russland protester mot dette, dette leder til at EF trekker seg ut av det allerede delte NATO.

Før krigen[rediger | rediger kilde]

23. mars 2020 i EF blir satellittbaser i tidligere Kroatia angrepet av terrorister fra et lasteskip, angrepet blir etter hvert slått tilbake og lasteskipet sprenges. 4. april 2020 i USA blir oppskytningsstedet til den siste delen av Frihets Stjernen angrepet av samme gruppe av terrorister, de også blir slått tilbake. Terroristene angriper over hele Europa, i Nederland og Russland. Men de og blir slått tilbake. Den 7. april 2020, etter at USA har fått bevis på at EFs forsvarsminister ga terroristene våpen og penger, forsøker de å kidnappe ham i København. Men en anonym telefon fra Russland informerer dansk politi om dette så Europeiske styrker slår amerikanere tilbake. Etter dette avfyrer Russland (forkledd som terroristene) en Europeisk satellitt mot den reparerte Frihetsstjernen, som ødelegger den totalt. Etter denne hendelsen erklærer USA krig mot EF. Russland erklærer også krig mot EF for å støtte amerikanernes «edle korstog mot Europa». Men USA mistolker dette som et forsøk på å skape en ny Østblokk, så USA angriper Russland også. 3. verdenskrig har begynt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «IGN: EndWar Beta Open to Pre-orderers». 6. september 2008. Arkivert fra originalen 6. september 2008. Besøkt 5. mars 2016. 
  2. ^ «Tom Clancy's EndWar (PC)». IGN. Besøkt 5. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]