Tindra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For kvinnenavnet, se Tindra (navn).

Tindra (etablert 2000) er en norsk folkemusikktrio. Tindra består av Åshild Vetrhus, folkesang, Jorun Marie Kvernberg, fele og hardingfele og Irene Tillungakkordeon. Trioen spiller tradisjonell folkemusikk og egenkomponert musikk med utgangspunkt i den norske folkemusikken. Tradisjonsmusikken fra Rogaland har et særlig fokus hos gruppen, da vokalisten kommer fra Suldal.

Trioen har gitt ut fire album, og blitt nominert til Spellemannprisen for det første. Trioen var finalist i konkurransen Årets folkemusikere 2005 (Rikskonsertene), INTRO-folk, et lanseringsprogram for unge lovende folkemusikere. De har også blitt tildelt Kvartsprisen, (Kvarts (band)'s musikkpris) samme år.

Tindra har spilt på en rekke festivaler i Norge og utlandet, blant annet Vietnam, Georgia, Belgia, India, Polen og Sri Lanka. Tindra også hatt en omfattende skolekonsertvirksomhet gjennom Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken.

Tindra samarbeider også med den anerkjente polske trioen Kroke og med den georgiske komponisten, sangeren og pianisten Russudan Meipariani

Trioen har siden 2009 mottatt Norsk kulturråds ensemblestøtte årlig.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]