Tim Hetherington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tim Hetherington
TimHetheringtonFeb2011.jpg
Født5. desember 1970
Birkenhead
Død20. april 2011 (40 år)
Misratah
Samboer Idil Ibrahim
Utdannet ved Lady Margaret Hall
Beskjeftigelse
Nasjonalitet USA, Storbritannia
Medlem av Magnum Photos
Utmerkelser World Press Photo of the Year

Hetherington i juli 2010

Tim Hetherington (født 5. desember 1970, død 20. april 2011 i Misrata i Libya) var en britisk fotojournalist.

Hetherington studerte litteratur ved University of Oxford, før han studerte fotojournalistikk under Daniel Meadows og Colin Jacobson i Cardiff i 1996.

Etter å ha jobbet som trainee i The Big Issue, jobbet han mye i Vest-Afrika, og dokumenterte den politiske uroen der. Under borgerkrigen i Liberia var Hetherington og hans kollega James Brabazon de eneste utenlandske journalistene som levde bak rebellenes linjer, noe som førte til at president Charles Taylor utstedte en henrettelsesordre på dem.

I 2006 jobbet han som etterforsker for FN sin sanksjonskomité for Liberia. Mellom 2007 og 2008 reiste Hetherington flere ganger til Afghanistan sammen med skribenten Sebastian Junger, på oppdrag for Vanity Fair. Disse turene førte til den prisbelønte dokumentarfilmen Restrepo (2010).

Hetherington ble drept mens han dekket den anspente situasjonen i den beleirede byen Misrata i Libya, i løpet av den libyske borgerkrigen i 2011. Under det samme angrepet ble også fotografen Chris Hondros drept og fotograf Guy Martin ble alvorlig såret. En kilde[hvem?] sier at de reiste sammen med opprørere på tidspunktet for deres død, og flere libyske opprørere skal også ha blitt drept i samme eksplosjon. Hetherington ble overlevd av sine foreldre, en søster og bror, samt tre nieser og nevøer. Noen få dager etter Hetherington`s død i Misrata, ble det det største torget i den libyske byen Ajdabiya navngitt etter ham.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]