Sebastian Junger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sebastian Junger

Sebastian Junger (født 17. januar 1962) er en amerikansk forfatter, journalist, og dokumentarfilmskaper. Han er mest kjent for boken «The Perfect Storm: A True Story of Men Against the Sea», og for sine beretninger fra krigen i Afghanistan gjennom boken «War» og dokumentarfilmen Restrepo (2010).

Junger ble født i Belmont i Massachusetts i USA. Han tok en bachelor i kulturell antropologi fra Wesleyan University i 1984.

I 1997 ble hans bok «The Perfect Storm: A True Story of Men Against the Sea» utgitt. Boken tar for seg stormen som herjet nordøstkysten i USA i 1991, og hva som skjedde med fiskebåten «Andrea Gail». Filmen Den perfekte stormen (2000) er basert på boken. Etter boken opprettet han The Perfect Storm Foundation, som gir legater til barn med foreldre som jobber i fiskeindustrien.

Junger skrev boken «A Death in Belmont», om mordet på Bessie Goldberg i Belmont i samme periode som kveleren fra Boston herjet. «Fire» er en samling artikler om farlige yrker.

Sammen med fotografen Tim Hetherington hadde han flere besøk i Afghanistan i 2007 og 2008, som ledet både til dokumentarfilmen Restrepo (2010) og boken «War».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]