Thor Eggen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Thor Eggen
Født18. mai 1952 (67 år)
Beskjeftigelse Journalist
Nasjonalitet Norge

Thor Eggen (født 18. mai 1952 i Oslo)[1] er en norsk journalist og sportskommentator på fjernsyn. Eggen har figurert i fjernsynet siden midten av 1980-tallet. Han har jobbet i NRK radio, NRK sporten, Canal+, TV 2 sporten, TVNorge, Viasat og TV3.

Han er spesielt kjent for sitt brede register som dekker de aller fleste sportsgrener og har blant annet kommentert sykling, trav,boksing, fotball, golf, alpint, ishockey, håndball og amerikansk fotball.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Thor Eggen er utdannet ved journalisthøyskolen i Volda. Han var i 1988 med å starte fjernsynskanalen TVNorge. Tidlig på 1990-tallet jobbet han i NRK sporten, blant annet annet som programleder. Av store begivenheter har han kommentert finalen i Super Bowl som gikk direkte på TV 2 i 1999, Olympiske vinterleker på Lillehammer i 1994 og i Albertville i 1992. På begynnelsen av milleniet kommenterte han i flere år Tour de France og alpint sammen med Finn AamodtTV 2. Eggen har også kommentert store begivenheter som VM og EM i håndball og fotball.

Videografi[rediger | rediger kilde]

Eggen er spesielt populær for sin uortodokse stil og har de siste årene arbeidet alene som kommentator. Eggens kommentatorspor kan imidlertid høres på flere offisielle utgivelser.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Pressefolk 1990, s. 59. ISBN 82-7147-087-6