Sture Fladmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sture Fladmark
Født30. juni 1967[1]Rediger på Wikidata (56 år)
Norge
BeskjeftigelseFotballspiller, fotballtrener Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserKniksenprisen for årets trener (2002)
SportFotball
PosisjonMidtbanespiller
Klubb(er)Lyn 1896 Fotballklubb (19901998)
Aalesunds Fotballklubb

Sture Fladmark (født 30. juni 1967) er en norsk fotballtrener som fra 2011 er ansatt i trenersystemet til Aalesunds FK som hovedansvarlig for Junior Elite i turneringer og NM, samt hovedansvarlig for AaFKs andrelag.

Til og med sesongen 2010 var Fladmark trener for fotballkubben Skarbøvik IF, som spilte i 2. divisjon fotball for herrer. I 2010 rykket Skarbøvik ned til 3. divisjon etter tre år i 2. divisjon.

Fladmark har tidligere vært trener for tippeligalaget Fotballklubben Lyn. Fladmark ble ansatt i Lyn i 2002 etter at Stuart Baxter forlot klubben. Han ledet laget til en ledelse på ti poeng midtveis i sesongen. Likevel ansatte klubben Hrvoje Braovic på sommeren, han ble mektig upopulær blant spillerne, og ble på høsten fjernet som stillingen som hovedtrener. Noen uker senere sa han opp kontrakten med klubben. Fladmark overtok igjen ansvaret og førte laget til slutt til en tredjeplass i Tippeligaen. Etter sesongen fikk Fladmark Kniksen-prisen som årets trener.

På tross av suksessen ble Fladmark degradert til assistenttrener da Teitur Thordarson tok over treneransvaret i 2003. De forlot begge klubben på høsten samme år. Etter å ha blitt sparket fra Lyn ble Fladmark assistenttrener for landslaget til Sør-Afrika, under sin tidligere sjef Baxter.

Fladmark førte Hødd opp i Adeccoligaen i 2007, men i påfølgende sesong fikk han sparken som hovedtrener etter det ble klart at klubben ville rykke ned igjen. I august 2009 overtok han hovedtreneransvaret i Skarbøvik IF, der han takket ja til å være hovedtrener i en treårsperiode.

I sin spillerkarriere spilte Fladmark for Aalesund FK og Lyn, og var kjent som en hardarbeidende midtbanespiller. Han kom til Lyn i 1990, og ble der til han la opp i 1998. Han spilte 135 obligatoriske kamper for klubben og scoret åtte mål.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, Transfermarkt spiller-ID 280087, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forgjenger:
 Stuart Baxter 
Hovedtrener for Lyn
Etterfølger:
 Hrvoje Braović 
Autoritetsdata