Staples

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Staples
Staples 2019.svg
Org.formbørsnotert selskap
Bransje Detaljhandel
Etablert1986
Datterselskap(er) Quill Corporation, Corporate Express
HovedkontorBoston
LandUSA
Produkt(er) Office supply, IT-konsulentvirksomhet, elektronikk, møbel
Grunnlegger(e)Leo Kahn
Adm. dir. Shira Goodman
Antall ansatte79 075
Omsetning22 492 000 000 dollar
Resultat134 500 000 dollar
Nettsidehttp://www.staples.com/

Staples Inc. er verdens største leverandør av kontorrekvisita, datarekvisita og lignende. Selskapets norske avdeling har hovedkontor på Karihaugen i Oslo. Staples er organisert i to seksjoner Staples Advantage som tar for seg organisasjoner med mer enn 20 ansatte i B2B-markedet og Staples Retail Norway som retter seg mot mindre bedrifter og private.

Staples har 23 stormarkedsbutikker i Norge og hvorav 3 er franchise-tagere. I tillegg har de en nettbutikk. På verdensbasis er Staples verdens nest største e-handelsbedrift etter Amazon.

Internasjonal historie[rediger | rediger kilde]

Kontorrekvisitakjeden ble stiftet i Boston i 1986 etter at Thomas Stemberg så seg lei på å være avhengig av små lokale butikker for å få tak i kontormatriell. Han slo seg sammen med Leo Kahn som var en rival i supermarked-bransjen i New England. Staples startet med hjelp av penger fra blant annet Bain Capital og Mitt Romney. Romney satt i styret til Staples i 15 år og var med å skape forretningsmodellen selskapet styres etter.

Selskapet ble børsnotert i 1989 og gikk inn i det europeiske markedet i 1992. I 1996 ble Staples et Fortune 500-selskap.

Selskapet har også navnerettighetene til Staples Center i Los Angeles som blant annet er kjent for minneseremonien til Michael Jackson.

Staples i Norge[rediger | rediger kilde]

Bedriftsovertagelser[rediger | rediger kilde]

  • 2010: Staples innfusjonerte den norske Binders-kjeden i merkevaren Staples.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]