Staples

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Staples
Staples
Org.formallmennaksjeselskap
Etablert1986
HovedkontorBoston
Bransjedetaljhandel
Grunnlegger(e)Leo Kahn
Adm. dir.Shira Goodman
Antall ansatte79 075
Omsetning22 492 000 000±1 amerikansk dollar
Nettsidehttp://www.staples.com/, https://www.staples.co.uk/

Staples Inc. er verdens største leverandør av kontorrekvisita, datarekvisita og lignende. Selskapets norske avdeling har hovedkontor på Karihaugen i Oslo. Staples er organisert i to seksjoner Staples Advantage som tar for seg organisasjoner med mer enn 20 ansatte i B2B-markedet og Staples Retail Norway som retter seg mot mindre bedrifter og private.

Staples har 23 stormarkedsbutikker i Norge og hvorav 3 er franchise-tagere. I tillegg har de en nettbutikk. På verdensbasis er Staples verdens nest største e-handelsbedrift etter Amazon.

Internasjonal historie[rediger | rediger kilde]

Kontorrekvisitakjeden ble stiftet i Boston i 1986 etter at Thomas Stemberg så seg lei på å være avhengig av små lokale butikker for å få tak i kontormatriell. Han slo seg sammen med Leo Kahn som var en rival i supermarked-bransjen i New England. Staples startet med hjelp av penger fra blant annet Bain Capital og Mitt Romney. Romney satt i styret til Staples i 15 år og var med å skape forretningsmodellen selskapet styres etter.

Selskapet ble børsnotert i 1989 og gikk inn i det europeiske markedet i 1992. I 1996 ble Staples et Fortune 500-selskap.

Selskapet har også navnerettighetene til Staples Center i Los Angeles som blant annet er kjent for minneseremonien til Michael Jackson.

Staples i Norge[rediger | rediger kilde]

Bedriftsovertagelser[rediger | rediger kilde]

  • 2010: Staples innfusjonerte den norske Binders-kjeden i merkevaren Staples.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]