Stanley Wirak

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Stanley Wirak
Stanley Wirak.JPG
Født15. august 1950 (67 år)
Yrke Politiker
Parti Arbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Stanley Wirak (født 1950 i Kvinesdal)[1] er en norsk politiker (Ap). Han ble ordfører i Sandnes etter kommunestyrevalget i 2011 [2]. Wirak ble valgt i et valgteknisk samarbeid mellom Ap, FrP, Sp, Sv og Pp. Arbeiderpartiet gikk frem med over 14 prosentpoeng ved kommunevalget 2015, og Wirak ble gjenvalgt som ordfører i spissen for samme konstellasjon (uten Pp som er ute av bystyret). Han ble den første ordføreren fra Ap i Sandnes etter kommunesammenslåingen i 1965. Han er gift, har 3 barn. Han er oppvokst på Lura.

Wirak er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole, der han avla eksamen i 1981. Før han utdannet seg til siviløkonom arbeidet han flere år som industriarbeider, et år hos Øglænd, tre år ved Sandnes Støperi og tre år ved Condeep anlegget i Jåttåvågen.

Etter studiene i Bergen arbeidet han i Statoil, innen økonomi og ledelse, til han gikk av med tidligpensjon i 2008. Han arbeidet ved selskapets kontorer i USA to år og et år i Aberdeen.

Han har vært innvalgt i bystyret siden 2003. Fra 2007 til 2011 var han leder av utvalg for kultur og oppvekst, samt satt i Formannskapet. Tidligere har han vært medlem av Lura bydelsutvalg.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Norunn Østråt Koksvik 
Sandnes' ordfører
(2011–)
Etterfølger: