Skauen kristelige skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skauen kristelige skole
LandNorge
TypeGrunnskole
Org.nummer971427418
Grunnlagt1913
Region/fylkeTelemark
KommuneSkien
BySkien
AdresseJon Alvssonsg 14
3746 SKIEN
EierDet evangelisk-lutherske kirkesamfunn
RektorKarsten Grytnes
Elever197 (2022)[1] Rediger dette på Wikidata
MedlemskapKristne Friskolers Forbund[2]
Nettstedskauenskole.no (no)
Beliggenhet
Kart
Skauen kristelige skole
59°11′39″N 9°37′52″Ø

Skauen kristelige skole (kalt "Skauen-skolen") er en 10-årig grunnskole i Skien som eies og drives av Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn (DELK). Skolen har ca. 190 elever (2016) som kommer fra hele Grenland og har SFO-tilbud for elever i 1.-4. klasse.

Historie[rediger | rediger kilde]

Skauen kristelige skole ble bygget på Ballestadhøyda ca. 3 km fra Skien sentrum i 1977. Etter noen års drift ble elevtilgangen så stor, at bygningsmassen ble for liten.

I forbindelse med skolereformen i 1997, som innebar at elevene skulle starte på skolen når de var 6-år; ble skolen for liten. I 1998 ble skolen derfor utvidet med en ny ungdomsskolefløy og en utvidet gymsal.

I 2016 fikk skolen et ekstra utbygg, ettersom klassene på småskolen blir større og større. Skolen leier dette bygget på en periode over 5 år, av Cramo AS.[trenger referanse]

Målsetting[rediger | rediger kilde]

Skolens mål er et skolemiljø som kristent fellesskap, preget av omsorg, trygghet og ekte livsglede. Skolen skal legge tilrette for at elevene i møte med Guds ord og et kristent miljø kan vinnes for Kristus, få næring og vekstvilkår for troen og få et evig liv. Bibelen og de lutherske bekjennelsesskrifter er det faste og forpliktene grunnlaget for skoledriften. Skauen kristelige skole er åpen for alle som deler skolens mål for opplæring av barna.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]