Sendhil Ramamurthy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sendhil Ramamurthy
Sendhil Ramamurthy (1).jpg
Født17. mai 1974 (45 år)
Chicago
Ektefelle Olga Sosnovska (1 barn)
Utdannet ved Webber Douglas Academy of Dramatic Art, Tufts University
Beskjeftigelse Skuespiller[1], fjernsynsskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år2000
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Sendhil Ramamurthy (født 17. mai 1974) er en amerikansk skuespiller, mest kjent for sin rolle som genetikeren "Mohinder Suresh" i NBCs superhelt-serie Heroes.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv og familie[rediger | rediger kilde]

Han ble født i Chicago, USA av indisk-tamilske foreldre, begge to er leger. Hans foreldre kommer begge to fra Bangalore, India[2]. Han har en søster, som også er lege. Han og hans søster voks opp i San Antonio.

Han er gift med skuespillerinnen Olga Sosnovska; de har en datter sammen, Halina.[2]

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

I San Antonio gikk han på Keystone School og gikk ut med eksamen derfra i 1991. Ramamurthy begynte så på legestudiene ved Tufts University for å fortsette i sine foreldres fotspor[2]. Han ble så interessert i skuespill, da han tok "innføring i skuespill"-kurs som ledd av sine innledende studier. Etter å ha vært med i flere skuespill, inklusive oppsetninger av Our Country's Good, bestemte han seg for å forandre karriere-mål. Han gikk ut med en grad i historie, før han gikk videre på the Webber Douglas Academy of Dramatic Art, der han eksaminerte i 1999[2].[3]

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Ramamurthy har vært med i flere teaterstykker, bl.a i London's West End, og flere kjente tv-serier og filmer som Thanks to Gravity, Orient Express, Little India, Ellen, Casualty, Guiding Light, Ultimate Force, Grey's Anatomy, og Numb3rs.[4] Ramamurthy har gjort klare valg med å ikke prøvespille for stereotypiske indiske roller, selv om han har fått tilbud om slike[2].

Heroes[rediger | rediger kilde]

Ramamurthys rolle som "Mohinder Suresh" på superhelt-serien Heroes er hans aller største og mest suksessfulle rolle til nå. Selv om karakteren "Mohinder Suresh" opprinnelig ble skrevet for en mann på 55 år, var hans prøvespillingsopptak og test så overbevisende for skribentene at de skrev om rollen for å passe for Ramamurthy.[5] Karakteren "Mohinder Suresh" er en indisk genforsker, men har ingen overnaturlige evner. Han reiser til USA etter at hans far er drept av "Sylar" (spilt av Zachary Quinto), og får selv nærkontakt med "Sylar".

Hver episode innledes og avsluttes også av en filosofisk kommentar og/eller spørsmål relatert til episodens handling, noe som minner litt om åpningen og avslutningen av "Frustrerte fruer". Kommentaren leses av karakteren "Mohinder Suresh".

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

Ramamurthy var gjest på NBCs Tonight Show med Jay Leno 25. januar 2007. I løpet av intervjuet med Leno, fortalte han om en ferietur til Det sixtinske kapell inne i Vatikanstaten, der et par tyske turister ville ta bildet av han samme med de, trass i forbudet mot å ta bilder inne i kapellet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 25. jun. 2015
  2. ^ a b c d e Mangla, Ismat Sarah (25. september 2006). «Holding Out for a Hero». Nirali magazine. Arkivert fra originalen 8. januar 2007. Besøkt 7. januar 2007. 
  3. ^ Etkin-Ives, Sharla (1. januar 2007). «Sendhil Ramamurthy». Zap2it. Arkivert fra originalen 18. august 2007. Besøkt 7. januar 2007. 
  4. ^ «Mohinder Suresh». NBC. Besøkt 7. januar 2007. 
  5. ^ Maloney, Alison (30. desember 2006). «Sendhil's a sci-fi Hero». The Sun Online. Besøkt 7. januar 2007. [død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]