Tamiler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Tamilene er et folkeslag i det sørlige Asia. Det er omkring 70 millioner tamiler, som for det meste bor i delstaten Tamil Nadu i India (65 millioner), i det nordlige og østlige Sri Lanka (3 millioner), i Malaysia (2 millioner) og Singapore (200 000). I Canada lever det også omkring 500 000 tamiler, mens det er mindre grupper i en rekke asiatiske, afrikanske og europeiske land. Den første tamilske immigranten til Norge, Anthony Rajendram, kom til Norge i 1956. Størstedelen av de tidlige immigrantene hadde kontakter til Rajendram, og kom som arbeidsinnvandrere. De fleste hadde sin opprinnelse i et fåtall landsbyer i utkanten av Jaffna by; Karaioor, Arialai, Navanthurai. Denne første gruppen ble et utgangspunkt for senere innvandring til Norge. I Norge var det i 2004 over 12 000 tamiler, med få unntak har de alle bakgrunn fra Sri Lanka.

Utvandringen fra det tamilske kjerneområdet har foregått i to stadier: Første arbeidsemigrasjon, ofte tvunget, under det britiske imperiet og senere flyktninger fra Sri Lanka.

De fleste snakker tamilsk språk, som regnes for å være et av de dravidiske språk som tidligere ble snakket over hele det indiske subkontinentet, men som nå er begrenset til den sørlige delen. Tamilene har en sterk etnisk-lingvistisk identitetsfølelse, og regner seg som atskilt fra andre indiske grupper som snakker språk beslektet med sanskrit.

Flertallet er hinduer, mens betydelige minoriteter er kristne og muslimer.

Tamilsk orgnaisasjoner i Norge Annai

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.