Hopp til innhold

Samantha Morton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Samantha Morton
FødtSamantha Jane Morton
13. mai 1977[1]Rediger på Wikidata (47 år)
Nottingham
BeskjeftigelseSkuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedWest Bridgford School
Partner(e)Charlie Creed-Miles (19992000)
NasjonalitetStorbritannia
UtmerkelserGolden Globe Award for Best Supporting Actress – Series, Miniseries or Television Film (2007) (for: Longford)

Samantha Morton (født 13. mai 1977 i Nottingham i England) er en britisk skuespiller.

Hun filmdebuterte i Under the skin i 1997 og hun har blitt Oscar-nominert to ganger, en gang i klassen beste kvinnelige birolle for sin rolle som «Hattie» i Woody Allen-filmen Tekkelig og tarvelig og for sin rolle som «Sarah» i filmen In America i klassen beste kvinnelige hovedrolle.

Filmografi (utvalg)

[rediger | rediger kilde]
År Norsk tittel Originaltittel Rolle
2012 John Carter John Carter Sola
2005 Lassie Lassie Sarah Carraclough
2004 The Libertine The Libertine Elizabeth Barry
2002 In America In America Sarah
2002 Morvern Callar Morvern Callar Morvern
2002 Minority Report Minority Report Agatha
1999 Tekkelig og tarvelig Sweet and Lowdown Hattie
1997 Under the Skin Under the Skin Iris Kelly

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 3781117, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]