Saints Row

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Saints Row
UtviklerVolition
UtgiverTHQ
ProdusentJacques Hennequet
SerieSaints Row
SpillmotorHavok Physics
PlattformXbox 360
Utgivelse29. aug. 2006
Sjangeraction-eventyrspill og åpen verden
Modusflerspiller og enspiller

Saints Row er et action-eventyrspill utviklet av Volition, Inc. og gitt ut av THQ. Det er det første spillet i Saints Row-serien og er etterfølgt av Saints Row 2. Saints Row ble gitt ut i Nord-Amerika 29. august og i PAL-regionene 1. september 2006 på Xbox 360. En port til PlayStation 3 var planlagt, men ble kansellert etter en lang periode under utvikling. Spillet fikk god mottagelse fra kritikere og solgte vel over 2 millioner eksempler, som førte til utviklingen av oppfølgeren.

Spillet er satt i Stilwater, en fiktiv by basert på Detroit and Chicago, og begynner med at hovedpersonen blir fanget midt i en strid mellom tre rivaliserende bander. Han blir reddet av Julius Little og Troy Bradshaw, som fører 3rd Street Saints, en bande som har til hovedmål å ende bandestriden som har preget gatene i Stilwater. Hovedpersonen takker ja til en posisjon i banden, og handlingen følger han mens han hjelper Saints med å knekke de andre bandene og få full kontroll over byen.[1]

Saints Row er satt sammen av element fra bilspill og tredjepersonsskytespill, og har en spilloppbygning med en åpen verden som gir spilleren større kontroll over spilleopplevelsen. Spillet har en mengde landbaserte våpen og kjøretøy, og et system som lar en tilpasse utseendet på hovedpersonen og kjøretøyene hans. Saints Row har også moduser for flerspillerspill og et nettbasert bandesystem.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Saints Row Review - IGN - Page 2». IGN. Besøkt 30. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]