Safari (dagligvarekjede)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Safari var en cateringkjede med forretningskontor i Bergen.

Kjeden hadde ti butikker frem til 1. kvartal 2016 i bergensområdet; Loddefjord (Vestkanten), Olsvik, Laksevåg (Laksevåg senter), Fantoft, Sandviken (Støletorget), Arna (Øyrane Torg), Fjøsanger, Lagunen Storsenter, Midtun og Knarvik (Knarvik senter), og forventet en omsetning på 850 millioner kroner. Den spesialiserer seg på ferskvarer, frukt og grønt, samt bakervarer. Dessuten ble det per 2015 fortsatt drevet cateringvirksomhet. Våren 2008 tok virksomheten i bruk et nytt produksjons- og administrasjonsbygg i Olsvik.

Safarikjeden er frittstående medlem i NorgesGruppen, og eies 100 % av Arild Faugstad gjennom selskapet Safarigruppen AS. I 2012 ble samtlige ti Safari-butikker solgt til Norgesgruppen, og omprofilert til Meny-, Spar- og Kiwi-butikker.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Kjeden ble grunnlagt av Anton og Elna Faugstad i 1971 i bydelen Loddefjord (bydel i Bergen vest). Den første butikken lå et par år i et eget bygg i Loddefjord-området, og da kjøpesenteret Loddefjord torg ble etablert i 1973, flyttet butikken inn i senteret og har blitt der siden. Etter en omfattende ombygging og reåpning av kjøpesenteret i 1991, skiftet det navn til Vestkanten senter. Her var den første Safari-butikken i drift. I 2013 ble den omprofilert til Meny.

Datterselskaper[rediger | rediger kilde]

Mattradisjon AS produserer kjøttvarer, hovedsakelig til Safari, og 52% av aksjene eies av Safarigruppen AS. Safari Catering produserer koldtbord m.m, og 100 % av aksjene eies av Safarigruppen AS. Zappa er et nytt dagligvarekonsept som i tillegg til å ha et utvalgt sortiment av dagligvarer tilbyr ferske brød og boller, påsmurte baguetter, ferdige salater – og annen enkel lunsjmat. Zappa holder til på Vestkanten og Knarvik senter.

Egne merkevarer[rediger | rediger kilde]

Kjeden hadde to egne merkevarer (EMV) ut mot forbruker; Safari brød og ferskvarer, samt Matlyst kjøttprodukter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]