Hopp til innhold

Rocket League

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rocket League
UtviklerPsyonix
UtgiverPsyonix
505 Games (PlayStation 4, Xbox One)
Distributør
SpillmotorUnreal Engine 3
Plattform
Utgivelse7. juli 2015 (Microsoft Windows, PlayStation 4)
17. februar 2016 (Xbox One)
SjangerFotballspill
ModusEnspiller, flerspiller, samarbeid[4]
AldersgrensePEGI 3
Nettstedwww.rocketleague.com

Rocket League er et fysikkbasert fotball- og bilspill utviklet og publisert av Psyonix. Spillet ble lansert på Playstation 4 og Microsoft Windows den 7. juli 2015. I løpet av 2016 og 2017 ble det også lansert til Xbox One, Nintendo Switch, Linux og macOS, men siden mars 2020 har Linux og macOS ikke lenger hatt støtte for de nettbaserte funksjonene i spillet.[5] I starten av 2018 hadde Rocket League over 40 millioner spillere og 10 millioner salg.

Etter lanseringen har spillet fått en rekke nominasjoner og vunnet flere priser, inkludert prisene for «beste individuelle spill» og «beste sports-/racing-spill» fra The Game Awards 2015.

Historie[rediger | rediger kilde]

Rocket League ble før kjent som Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars (SARPBC).

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Ifølge spillets offisielle nettsted blir spillet beskrevet som "en hybrid av fotball- og kjøretøysfylt arkade med lettforståelige kontroller og flytende, fysikkdrevet konkurranse".[6] Spillere kontrollerer en rakettdrevet bil og bruker den til å føre en ball inn i motstanderens mål. Spillere har muligheten til å hoppe med bilen sin og treffe ballen i lufta. I tillegg kan spillere plukke opp fartsøkningsmidler (kan tenkes på som rakettdrivstoff) ved å kjøre bilen sin over markerte felt på arenaen. I arenaen spilles det kamper mellom 2 rivaliserende lag med opp til 4 spillere på hvert lag. Kamper har en normal spilletid på 5 minutter.[5]

I tillegg til den standard spillmodusen, som er basert på fotball, har Psyonix også lansert andre spillmoduser, som blant annet er basert på basketball og ishockey.

E-sport[rediger | rediger kilde]

Spillet har gitt opphav til en e-sportgren. Den offisielle e-sportligaen til Rocket League kalles Rocket League Championship Series (RLCS).[7] I Norge er Telialigaen den mest populære nasjonale e-sportligaen for Rocket League. I tillegg til disse ligaene arrangeres det mange andre nasjonale og internasjonale e-sport-turneringer for spillet.

Rangert etter premiepenger tildelt under e-sportarrangementer ligger Rocket League på 15.-plass av alle e-sport-spill i verden, med en omtrentlig total på $7 300 000 (per februar 2020).[8]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.rocketleague.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ www.rocketleague.com[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 252950, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  5. ^ a b «Rocket League». Rocket League Wiki (engelsk). Besøkt 22. februar 2020. 
  6. ^ «Game Info». Rocket League® - Official Site (engelsk). Arkivert fra originalen 24. januar 2020. Besøkt 22. februar 2020. 
  7. ^ «Rocket League Championship Series Prize Pools & Top Players - eSports Profile :: e-Sports Earnings». e-Sports Earnings. Besøkt 25. september 2017. 
  8. ^ «Top Games Awarding Prize Money - Esports Game Rankings :: Esports Earnings». www.esportsearnings.com. Besøkt 23. februar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata